+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bűnmegelőzési akció - diákokkal
2014. augusztus 2. szombat 11:12 - Keszthely
Bűnmegelőzési akció - diákokkal
Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen és Balatongyörökön járják az utcákat a napokban a keszthelyi Bűnmegelőzési Irodában tevékenykedő önkéntesek. A rendőrkapitány kérésére a lakosságot tájékoztatják az utóbbi időben elszaporodó besurranó tolvajlásról, a védekezés módjairól. A hatékonyság érdekében szórólapot is osztanak.

Horváth István rendőrkapitány igazítja el néhány mondatban a Bűnmegelőzési Iroda diák-munkatársait Gyenesdiáson. A főleg fiatal lányokból álló, tizenkét fős csapat ezután útnak indul és az útmutatás alapján próbál segíteni a lakosságnak. 

A fiatalok párosával járták az utcákat és röviden elmondták jövetelük okát. A lakosság pozitívan fogadta a kezdeményezést. 

Szavainak nyomatékot adva zárja is a kapu ajtaját, a diákok pedig tovább indulnak. A lányok között van olyan, aki már harmadik éve segít a rendőrségnek. 

A fiatalok munkáját Horváth István rendőrkapitány testközelből követte, ugyanis ő is részt vett az akcióban. Az idei nyár egyik legnagyobb kihívásának tekinti az alkalmi lopásokat és besurranásokat. A megelőzési munkában fontos partnernek tekinti az önkénteseket. 

Általában elővigyázatlanság okozza, hogy sokan áldozattá válnak. A nyitva hagyott kapuk, ajtók, ablakok szinte vonzzák a besurranókat. Nem csak Gyenesdiáson, hanem Vonyarcvashegyen és szórványosan Balatongyörökön is problémát okoznak az említett bűnesetek. 

A rendőrség munkáját nem csak a Bűnmegelőzési Iroda munkatársai segítik a felvilágosítással, a szórólapok postaládába való bedobásával, hanem a lakosság is. Ennek eredményeképpen egy gyanúsítottat fogtak el a napokban, amiről Zalaegerszegen tartottak sajtótájékoztatót. 

A bűnmegelőzési akció folytatódik a napokban, a fiatalok mindhárom településen felbukkanhatnak még.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár