+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Állampapírt Keszthelyen
2014. november 5. szerda 15:37 - Keszthely
Állampapírt Keszthelyen
Állampapír értékesítési pont nyílt Keszthelyen. A magyar államkincstár országos hálózatbővítése keretében a Járási Földhivatalban igényelhető ezentúl állampapír. A kincstár a legnépszerűbb állampapír a Prémium Államkötvény mellett, Babakötvényt is kínál, mely országosan és megyei szinten is egyre népszerűbb. A földhivatal ügyfélfogadásához igazodó iroda pénteken már várja ügyfeleit.

 A gazdasági mutatók tették lehetővé, hogy a Magyar Államkincstár Zalában a megyeszékhely és Nagykanizsa után Keszthelyen is értékesítési pontot nyisson. A kincstár tavaly 10, idén pedig 24 új állampapír forgalmazási ponttal bővíti hálózatát.
"Nagyon fontosnak érezzük azt, hogy minél közelebb kerüljünk az ügyfeleinkhez, hiszen a Magyar Államkincstár eddig talán kevésbé volt arról jellemző, hogy ilyen értékesítési lehetőségekkel állt rendelkezésre." - mondta el az államkincstár igazgatója, Dancsó József.

A keszthelyi kincstári állampapír értékesítési ponton lehetőség van a legnépszerűbb terméknek számító Prémium Magyar Államkötvény megkötésére is. A Start- értékpapírszámlán, pedig Babakötvénnyel alapozhatják meg a szülők gyermekeik jövőjét.
A kincstár 830 milliárd forintos értékben kezel állampapírt. Az állami garancia és az ingyenes számlavezetés egyre többeket ösztönöz állampapír vásárlásra.

"Zala megyében is igazolódnak az országos adatok" - mondja a megyei statisztikák kapcsán az államkincstár megyei igazgatója Szabóné Mileji Ágota. Hozzátette: "A mi állampapír állományunk tavaly év végén körülbelül 12 milliárd forint volt és októberi adatokat nézve, ez most már meghaladja a 15 milliárd forintot."

Zala megyében az ügyfél szám az idén körülbelül 1200 fővel növekedett, ezzel hamarosan meghaladják a 3600-as ügyfélszámot.
Ezt a növekedést tovább segítheti a keszthelyi értékesítési pont, amely a Földhivatal ügyfélfogadási rendjéhez igazodva kedd és péntek délelőtt várja ügyfeleit.

A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Berczik Ábel elmondta, hogy az állam és a kincstár célkitűzései közösek. A minisztérium 2012-ben fogalmazta meg, hogy növelni kell a belföldi állampapír birtokosok létszámát. Ez azért fontos a helyettes államtitkár szerint, mert a számos elemzés azt mutatja, hogy a belföldi papírbirtokosok, különösen a magyar polgárok a legstabilabb magját tudják adni az államadósság és a közfeladatok finanszírozásának.

A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja és ösztönzi az államkincstár törekvéseit, miszerint fontos a személyes kapcsolatfelvétel. Ez elősegíti, hogy többen döntsenek a magyar állampapír mellett.
Az átadó ünnepen dr. Rumi Krisztina, a Kormányhivatal megyei igazgatója elmondta, hogy szívesen adtak helyet a földhivatal épületében az értékesítési pontnak.
Ruzsics Ferenc polgármester szintén üdvözölte a fejlesztést, mely jó pénzügyi lehetőséget nyújt a keszthelyieknek és a környékbelieknek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár