+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Állampapírt Keszthelyen
2014. november 5. szerda 15:37 - Keszthely
Állampapírt Keszthelyen
Állampapír értékesítési pont nyílt Keszthelyen. A magyar államkincstár országos hálózatbővítése keretében a Járási Földhivatalban igényelhető ezentúl állampapír. A kincstár a legnépszerűbb állampapír a Prémium Államkötvény mellett, Babakötvényt is kínál, mely országosan és megyei szinten is egyre népszerűbb. A földhivatal ügyfélfogadásához igazodó iroda pénteken már várja ügyfeleit.

 A gazdasági mutatók tették lehetővé, hogy a Magyar Államkincstár Zalában a megyeszékhely és Nagykanizsa után Keszthelyen is értékesítési pontot nyisson. A kincstár tavaly 10, idén pedig 24 új állampapír forgalmazási ponttal bővíti hálózatát.
"Nagyon fontosnak érezzük azt, hogy minél közelebb kerüljünk az ügyfeleinkhez, hiszen a Magyar Államkincstár eddig talán kevésbé volt arról jellemző, hogy ilyen értékesítési lehetőségekkel állt rendelkezésre." - mondta el az államkincstár igazgatója, Dancsó József.

A keszthelyi kincstári állampapír értékesítési ponton lehetőség van a legnépszerűbb terméknek számító Prémium Magyar Államkötvény megkötésére is. A Start- értékpapírszámlán, pedig Babakötvénnyel alapozhatják meg a szülők gyermekeik jövőjét.
A kincstár 830 milliárd forintos értékben kezel állampapírt. Az állami garancia és az ingyenes számlavezetés egyre többeket ösztönöz állampapír vásárlásra.

"Zala megyében is igazolódnak az országos adatok" - mondja a megyei statisztikák kapcsán az államkincstár megyei igazgatója Szabóné Mileji Ágota. Hozzátette: "A mi állampapír állományunk tavaly év végén körülbelül 12 milliárd forint volt és októberi adatokat nézve, ez most már meghaladja a 15 milliárd forintot."

Zala megyében az ügyfél szám az idén körülbelül 1200 fővel növekedett, ezzel hamarosan meghaladják a 3600-as ügyfélszámot.
Ezt a növekedést tovább segítheti a keszthelyi értékesítési pont, amely a Földhivatal ügyfélfogadási rendjéhez igazodva kedd és péntek délelőtt várja ügyfeleit.

A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Berczik Ábel elmondta, hogy az állam és a kincstár célkitűzései közösek. A minisztérium 2012-ben fogalmazta meg, hogy növelni kell a belföldi állampapír birtokosok létszámát. Ez azért fontos a helyettes államtitkár szerint, mert a számos elemzés azt mutatja, hogy a belföldi papírbirtokosok, különösen a magyar polgárok a legstabilabb magját tudják adni az államadósság és a közfeladatok finanszírozásának.

A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja és ösztönzi az államkincstár törekvéseit, miszerint fontos a személyes kapcsolatfelvétel. Ez elősegíti, hogy többen döntsenek a magyar állampapír mellett.
Az átadó ünnepen dr. Rumi Krisztina, a Kormányhivatal megyei igazgatója elmondta, hogy szívesen adtak helyet a földhivatal épületében az értékesítési pontnak.
Ruzsics Ferenc polgármester szintén üdvözölte a fejlesztést, mely jó pénzügyi lehetőséget nyújt a keszthelyieknek és a környékbelieknek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus