+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Utazások határon túlra
2015. február 17. kedd 09:17 - Keszthely
Utazások határon túlra
Az elmúlt évben több mint tízezer Kárpát-medencei középiskolás kapcsolódott be a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjaiba. Keszthelyen az Asbóth Sándor Szakképző Iskola eddig hét alkalommal látogatott el a pályázat támogatásával a határon túli magyar területekre. Az intézmény fontosnak tartja, hogy diákjaik megismerjék az ottani magyarságot, ezért az idei évben is pályáznak az utazási támogatásra.

 A Vajdaság déli részén található Bácsi várnál is jártak tavaly az Asbóth iskola diákjai. A tanulók és kísérőik a március 15-ei nemzeti ünnephez kapcsolódóan utaztak a Rákóczi Szövetség támogatásával. Dávid Gergő már három alkalommal látogatott el a határon túli magyarokhoz, minden út nagy élményt jelentett számára.

Az intézmény 2012-ben volt először ilyen utazáson. A Vajdaság mellett Erdélybe szerveztek utakat, Keszthely testvértelepüléséhez Székelyudvarhelyre. Székelyföldre öt, míg a Vajdaságba két alkalommal látogattak el az Asbóthos diákok.

"Magyarok vagyunk, magyarnak neveljük a tanítványainkat és ezeken a területeken magyar emberek élnek...ezekkel a területekkel meg kell, hogy ismertessük a gyerekeinket." - mondja Csótár András, az Asbóth igazgatója.

Az iskola a térségben elsőként hozta létre Rákóczi Alapszervezetét a sikeresebb pályázatok reményében. A szövetség eddig több mint egy millió forinttal járult hozzá a keszthelyi iskola határon túli utazásaihoz.
A Rákóczi Szövetség célja az itteni és határon túli iskolások kapcsolatépítése. 2014-ben 332 Kárpát-medencei középiskola több mint 10.000 diákja kapcsolódott be diákutaztatási programjaikba.

A Rákóczi Szövetség támogatására az idei évben is lehet pályázni. A középiskoláknak február 27-ig kell leadni a pályázatokat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó