+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megkezdődött a lomtalanítás
2018. szeptember 20. csütörtök 15:02 - Keszthely
Megkezdődött a lomtalanítás
Megkezdődött a lomtalanítás Keszthelyen. Az első hétvégén 75 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a HUSZ Kft. munkatársai. Újdonság, hogy az idei évben 5 szombaton át szedik a lomot városszerte, és a lakótelepeken konténereket is kihelyeznek a nagyobb bútorok összegyűjtésére. A hulladékszállító cég képviselői kérik a lakosságot, hogy a lomot legkésőbb szombaton reggel 6 óráig helyezzék ki az ingatlanok elé.

„Arra kérném a tisztelt lakókat, hogy a lomhulladékot becsomagolva, dobozokba, zsákokba elhelyezve tegyék ki a közterületre." - fogalmazott Kőrös László. A HUSZ Kft. ügyvezetője felhívta a figyelmet arra, azzal, hogy a lakosság becsomagolva teszi ki a lomot az utcára, a hulladékgyűjtők munkájának a hatékonyságához járul hozzá. Az őszi lomtalanítás szeptember 15-én kezdődött Keszthelyen, és az elmúlt évekhez hasonlóan idén is van olyan hulladék, amit nem lehet kihelyezni.

„Figyeljünk arra, hogy olyan hulladék kerüljön ki a közterületre, ami a lom kategóriába tartozik. Ez pedig az a nagyméretű hulladék, ami a háztartásokban hulladékként keletkezik: szőnyeg, ruhanemű, bútorok, egyebek, kerti bútorok, ezek mehetnek a lomba, de elektronikai hulladék, építési törmelék – beleértve a nyílászárókat – veszélyes hulladékok, ezek nem kerülhetnek ki az utcára most.” - tájékoztatott Kőrös László.

Múlt szombaton Kertvárosban és az északi városrészében gyűjtötték a lomot. Az ügyvezető tapasztalatai szerint zökkenőmentesen zajlottak a munkálatok, bár még mindig sok elektronikai hulladék kerül az utcára. A HUSZ Kft. az idei évtől az eddigi három alkalom helyet öt szombaton át gyűjti a lomot városszerte. Emellett még egy újdonságot is bevezettek.

„Lakótelepes övezetekben konténereket is kihelyezünk majd a lakók számára. Azt kérjük, hogy ezekbe elsősorban nagyobb darab bútorokat, olyan nagy, fizikailag nehezen összetörhető, a kukás kocsik által nehezen összeroppantható dolgokat tegyenek bele, amivel pont az a célunk, hogy kíméljük a hulladékgyűjtő gépjárműveket.” - tette hozzá az ügyvezető.

A konténereket már csütörtökön délelőtt kihelyezték a HUSZ Kft. munkatársai. A Vaszary Kolos utca környékén 8 darab 7 és 5 köbméteres konténerbe lehet gyűjteni a lomot. Fontos, hogy a lomtalanítás során az autógumikat is ki lehet tenni, jól elkülönítve a többi hulladéktól. A rendőrség tájékoztatása szerint a lomtalanítási napokon fokozott figyelmet fordítanak a közbiztonságra. A lomtalanítási időpontokról a HUSZ Kft. honlapján lehet tájékozódni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó