+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egymásnak ajánljuk
2015. március 27. péntek 15:08 - Keszthely
Egymásnak ajánljuk
A környékbeli turisztikai attrakciókat kínáló szolgáltatók mutatták be kínálatukat a szállásadóknak a Turisztikai Egyesület találkozóján. Az egyesület fontosnak tartja, hogy tagjaik, a turizmus főbb szereplői megismerjék egymást és ezáltal a vendégeknek minél színesebb és tartalmasabb programajánlatokat tudjanak adni. A Balaton Színházban rendezett diskurzuson szó esett az egyesület működéséről és terviről is.

 Keszthely térségében számos társaság, múzeum és különböző szolgáltató várja az ide látogató turistákat. A Balatoni Hajózási Zrt., a Balaton-felvidéki Nemzeti park, a Festetics kastély és a Bakonyerdő Zrt. is a nagyobb szolgáltatók közé tartozik, melyek nagy számban fogadnak látogatókat a szezonban.
A Természet Háza látogatóközpont 2014 októberében készült el. Az idei szezon lesz az első, amikor a látogatók megismerkedhetnek ilyen módon a Keszthelyi-hegység növény- és állatvilágával.
A Természet Háza vezetője, Szentes Szilárd mutatta be a Bakonyerdő legújabb létesítményét a Keszthelyi Turisztikai Egyesület tagjainak.

Az idegenforgalmi szezonban fontos, hogy a szállásadók ismerjék a környék attrakcióit, hogy ajánlhassák azokat vendégeiknek. Ezért hívta életre a Keszthelyi Turisztikai Egyesület azt a diskurzust, melyen minden tagjának lehetőséget kínált a bemutatkozásra.

A Turisztikai Egyesület az önkormányzat idegenforgalmi adó bevételének tíz százalékával gazdálkodhat. Ezt az összeget kell kiegészíteni a pályázati forrássokkal. Jelen állás szerint csak 2016-ban juthat újabb támogatáshoz az egyesület.

A Turisztikai Egyesület kül- és belföldi vásárokon, prospektusokon, online és televíziós megjelenésekkel reklámozza a turistáknak a várost. Mellette saját programokat is szervez, ilyen például a Verklifesztivál, vagy a Civil Karácsony, de nagy szerepe van az ismét megvalósuló tavaszi és őszi Nyitott Balaton rendezvényben is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
Keszthelyen is bemutatták Maja Lunde siker könyvét.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó