+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egymásnak ajánljuk
2015. március 27. péntek 15:08 - Keszthely
Egymásnak ajánljuk
A környékbeli turisztikai attrakciókat kínáló szolgáltatók mutatták be kínálatukat a szállásadóknak a Turisztikai Egyesület találkozóján. Az egyesület fontosnak tartja, hogy tagjaik, a turizmus főbb szereplői megismerjék egymást és ezáltal a vendégeknek minél színesebb és tartalmasabb programajánlatokat tudjanak adni. A Balaton Színházban rendezett diskurzuson szó esett az egyesület működéséről és terviről is.

 Keszthely térségében számos társaság, múzeum és különböző szolgáltató várja az ide látogató turistákat. A Balatoni Hajózási Zrt., a Balaton-felvidéki Nemzeti park, a Festetics kastély és a Bakonyerdő Zrt. is a nagyobb szolgáltatók közé tartozik, melyek nagy számban fogadnak látogatókat a szezonban.
A Természet Háza látogatóközpont 2014 októberében készült el. Az idei szezon lesz az első, amikor a látogatók megismerkedhetnek ilyen módon a Keszthelyi-hegység növény- és állatvilágával.
A Természet Háza vezetője, Szentes Szilárd mutatta be a Bakonyerdő legújabb létesítményét a Keszthelyi Turisztikai Egyesület tagjainak.

Az idegenforgalmi szezonban fontos, hogy a szállásadók ismerjék a környék attrakcióit, hogy ajánlhassák azokat vendégeiknek. Ezért hívta életre a Keszthelyi Turisztikai Egyesület azt a diskurzust, melyen minden tagjának lehetőséget kínált a bemutatkozásra.

A Turisztikai Egyesület az önkormányzat idegenforgalmi adó bevételének tíz százalékával gazdálkodhat. Ezt az összeget kell kiegészíteni a pályázati forrássokkal. Jelen állás szerint csak 2016-ban juthat újabb támogatáshoz az egyesület.

A Turisztikai Egyesület kül- és belföldi vásárokon, prospektusokon, online és televíziós megjelenésekkel reklámozza a turistáknak a várost. Mellette saját programokat is szervez, ilyen például a Verklifesztivál, vagy a Civil Karácsony, de nagy szerepe van az ismét megvalósuló tavaszi és őszi Nyitott Balaton rendezvényben is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus