+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szavalóverseny
2015. április 3. péntek 14:25 - Keszthely
Szavalóverseny
Harmincegy tanuló vett részt a jubileumi József Attila Szavalóverseny területi fordulóján, Keszthelyen. A megmérettetést 25 éve rendezték meg először, azóta több száz diák szavalta el József Attila és egy szabadon választható költő valamely versét. Az idei évben a megyei döntőnek a Fejér György Városi Könyvtár adhat majd helyet, József Attila születésének 110. évfordulóján.

 József Attila, Istenem című versét szavalja Bruncsics Bernadett. A Csány-Szendrey ÁMK tanulója, tanára javaslatára nevezett a területi versenyre. A kötelezően szavalandó vers mellett sokat készült szabadon választott művével is.

A területi szavalóversenyen az ötödik-hatodik, illetve a hetedik-nyolcadik osztályosok külön kategóriában álltak a zsűri elé. A megmérettetés kezdetétől, egészen napjainkig figyelemmel kísérhette az általános iskolások versmondását Cséby Géza.

A József Attila Szavalóversenyt a költő nevét viselő zalaegerszegi városi könyvtár indította el 25 évvel ezelőtt. Zala megye öt településén rendezik a területi versenyeket, a legjobbak pedig a döntőben is elmondhatják verseiket. Az idei évben a Fejér György Városi Könyvtár rendezheti a döntőt. A keszthelyi területi fordulón 31 diák vett részt.

József Attila születésének 110. évfordulóján, április 11-én Keszthely térségét Benő Eszter Júlia, a Csány-Szendrey Belvárosi Tagiskola, Kadlicskó Sára, az Életfa Iskola és Hefler Flóra, a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola tanulója képviselheti majd. A vándorserleget harmadszor- így végleg- elnyerte a Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskolája.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Több mint 200 négyzetméterrel bővítik a Vadászati Múzeumot.
 
A keszthelyi kiválóság női pisztoly számban diadalmaskodott.
 
A készítmények 18 terápiás területet érintenek.
 
Az egész Kárpát-medencéből várják a kórusokat és népzenészeket Keszthelyre június 5-én és 6-án.
 
A zalaszántói Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a programot a Gersei-Pethő kúria udvarán.
 
Az első és második világháború hősi halottai előtt hajtottak fejet vasárnap Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó