+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Őszköszöntő az idősekkel
2018. szeptember 28. péntek 17:39 - Keszthely
Őszköszöntő az idősekkel
Az idősekkel foglalkozó szervezetek köszöntötték ma az őszt a Georgikon Majormúzeumban. A Keszthelyi Idősügyi Tanács és a Közösségi Értékekért Egyesület várta a városban aktívan működő idősügyi szervezeteket a rendezvényre. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott program célja az volt, hogy a különféle társaságok megismerjék egymást és így hatékonyabban tudjanak dolgozni az idősek megsegítéséért.

A városban aktívan működő idősügyi szervezetek tagjai gyűltek össze az őszköszöntő rendezvényre. Szép idő és kellemes társaság várta a szépkorúakat a Georgikon Majormúzeumban.

„Az időskorúak itt találkoznak, összejönnek, egyik másik problémáját megbeszélik, kinek mit lehet segíteni és hol. Ez nagyon jó ahhoz, hogy az idősekkel is törődnek és foglalkoznak. Ez a lényege ennek az egésznek” - nyilatkozta Benke Ferenc.    

A Népek Tánca Tánccsoport tagjai is bizonyították, hogy időskorban is lehet aktívan élni. A Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub csoportja színes bemutatóval szórakoztatta a közönséget. A rendezvény fontos célja volt, hogy az idősügyi szervezetek megismerjék egymás tevékenységét. Erre nyújtott lehetőséget az őszköszöntő program.

A Keszthelyi Idősügyi Tanács elnöke kihangsúlyozta, egy város közösségében az idősebb generációk kiemelt szerepet játszanak. Nagy Bálint hozzátette: az idősebbek élettapasztalata és tudása sokat segíthet a város közösségi életének.

„Keszthelyen büszkék lehetünk a civil szervezeteinkre, mert a város lakosságához mérten nagyon sok és aktív civil szerveztünk van. Ezeknek egy jelentős része időseket tömörítő, vagy idősüggyel foglalkozó civil szervezet, úgyhogy mindenképpen örülünk neki. Én azt gondolom, hogyha a város hozzá tud járulni ehhez a közösségi aktivitáshoz, a tekintetben, hogy ezeket a szervezeteket segíti összefogni és ezeknek az embereknek segít olyan programokat szervezni, mint akár ez a mai is, akkor jó irányba haladunk” - mondta el televíziónknak Nagy Bálint. 

A Keszthelyi Idősügyi Tanács tavaly tavasszal alakult. Az önkormányzat a mindenkori alpolgármestert és egy képviselőt delegál a 15 tagú társaságba, rajtuk kívül civil szervezetek delegáltjai dolgoznak azért, hogy közvetlenül tudjanak segítséget nyújtani az idősek napi problémáinak megoldására.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó