+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egyre fontosabb a turizmusban a biztonság
2018. december 13. csütörtök 09:33 - Keszthely
Egyre fontosabb a turizmusban a biztonság
A szakemberek szerint a világban zajló negatív események hatására a turisztikai iparág szereplői egyre több kihívással találkoznak. Ezekre válaszul szervezték meg már harmadik alkalommal a Turizmus és Biztonság Nemzetközi Tudományos Konferenciát. A zalakarosi programon elhangzott, hogy a biztonság megteremtése kulcsfontosságú feladat a szektorban.

A világ turizmusában az elmúlt években rendkívül jelentős változások történtek, ezek hatására pedig a biztonság meghatározó jelentőségű követelménnyé vált a különböző szállodák, hotelek számára.

Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke: „Azt hiszem, nem kell túlmagyarázni azt, hogy ma a világon mennyire fontos érzés, hogy valaki biztonságba van. S a turizmus az a típusú szabadidős tevékenység, ami bizalmi alapon történik, szívesen csináljuk, pénzt költünk arra, hogy ez a dolog történjen, ezért elvárjuk azt, hogy ahova érkezünk, ott ne legyen kérdés, hogy biztonságban vagyunk-e. Éppen ezért értékelődik fel egyre inkább ez a témakör."

A nemzetközi konferencián a turizmussal és biztonsággal foglalkozó szakemberek, kutatók és oktatók vettek részt. Az egyetemi kampuszok képviselői, valamint a rendvédelmi erők számára is különösen fontos ez a konferencia, amit jól mutat a résztvevők évről évre emelkedő száma.

„A Pannon Egyetem számára nagyon fontos a régió gazdasági, társadalmi szereplőivel való szoros együttműködés. Tekintettel arra, hogy a Pannon Egyetem régiója az a balatoni üdülőkörzet. Így a turizmus nagyon fontos szerepet játszik az egyetem képzési és kutatási portfóliójában. Így ez a konferencia témájában nagyon szorosan illeszkedik az egyetem tevékenységéhez” - nyilatkozta dr. Gelencsér András, a szervező Pannon Egyetem rektora. 

Az előadások mind azt a célt szolgálták, hogy az egyre erősödő magyar turisztikai szektor még tovább fejlődjön. A kormánynak célja is, hogy 2030-ra hazánk az öt legélhetőbb és legbiztonságosabb ország között legyen Európában.

„A kormányzati, illetve a turisztikai szektor szereplőiből válogattuk ki az előadókat. Szerencsére azt mondhatjuk, hogy szinte első felkérésre eljöttek hozzánk. Délután nagyságrendileg 50 előadás hangzik el, négy szekcióban, párhuzamosan zajlanak az előadások. Két szekció angol nyelven zajlik, kettő pedig magyar nyelven” - mondta el dr. Németh Kornél, a PEN egyetemi docense.   

A III. Turizmus és Biztonság Nemzetközi Tudományos Konferencián előadott dr. Franczel Richárd helyettes államtitkár is, aki a kormány turizmusra és a biztonságra kiépített stratégiáját mutatta be a jelenlévőknek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó