+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sárguló fiatal gazdászok
2015. május 19. kedd 09:05 - Keszthely
Sárguló fiatal gazdászok
161 sárguló gazdász búcsúzott a Georgikon Kartól. A több mint 2 évszázados múltra visszatekintó mezőgazdasági intézmény egyik legrégebbi hagyománya a végzős diákok ünnepélyes búcsúztatása, a sárgulás. „Eljött a cselekvés ideje, amikor a nagybetűs életbe kell bizonyítaniuk a fiataloknak” – ezt Dr. Polgár J. Péter, az egyetem dékánja mondta búcsúbeszédében a végzősöknek.

Hangos énekszóval érkeztek a sárgulók az egyetem „A” épületéhez. Itt koszorúzással tisztelegtek az egyetem alapítója, Festetics György előtt.
Ez pedig már a Kastély park, ahol a szülők és hozzátartozók várták a végzős hallgatókat. Hagyományosan a nagy múltú Festetics kastély ad helyet a fiatal keszthelyi gazdászok búcsúztatásának.
Elsőként Dr. Gelencsér András, az egyetem rektorjelöltje vett búcsút a záróvizsga előtt álló végzősöktől.
Majd Ruzsics Ferenc mondta el útravaló gondolatait, kihangsúlyozva, hogy Keszthely mindig visszavárja az egykor itt tanult fiatalokat.
A sárgulás a gondtalan gazdász élet végét és a sikeres szakmai jövő kezdetét is jelenti egyben. Idén több mint 160 hallgató életében zárul le és kezdődik egy másik életszakasz.
Dr. Polgár J. Péter, a Georgikon dékánja arra kérte a végzősöket, hogy őrizzék meg az itt összegyűjtött szép emlékeket és vigyék hírét a Georgikonnak szerte a világba.
A sárgulók nevében Orosz Bence, környezetgazdálkodási agrármérnők búcsúzott. Ezután felkötötték a sárguló hallgatók szalagját, melyet itt hagynak az alsóbb évfolyamoknak. Majd felhangzott a Gazdász – himnusz.
Az egyetem angol nyelvű képzésén tanuló külföldi diákok egy erre az alkalomra írt dallal vettek búcsút társaiktól és az alma matertől.
A sárgulás idén is a hagyományokhoz hűen a palotás eltáncolásával ért véget.

Keszthelyi Televízió - Szabó Csilla
 

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár