+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / In Memoriam Mikus Gyula
2015. július 17. péntek 15:36 - Cserszegtomaj
In Memoriam Mikus Gyula
Mikus Gyula jegyében telik a Művészek Szabad Alkotóközösségének idei kulturális piknikje. A neves keszthelyi festőművésznek kamara emlékkiállítása is nyílt az alkotótáborban. Cserszegtomajon 36 művész ragad ecsetet, vésőt, vagy tollat. Munkájuk gyümölcsét kedden, egy zárókiállítás keretében mutatják be.

 Mikus Gyula alkotásait a róla elnevezett keszthelyi galéria 2008-as bezárása óta nem láthatta a Keszthely környéki közönség. Takács Ferdinánd a Művészek Szabad Alkotóközösségének alapítója kereste fel a festőművész családját, hogy Mikus születésének 110. évfordulóján kamara kiállítással emlékezzenek a keszthelyi festőre. A képeket és kisplasztikákat a művész fia, Mikus Gábor bocsátotta rendelkezésre.

A neves festőművész jegyében telik a Művészek Szabad Alkotóközösségének idei kulturális piknikje. A kiállítást Jankovich Júlia nyitotta meg. A művészettörténész szerint Mikus a XX. század magyar festészetének éllovasa volt.

Az ötödik évébe lépett kulturális piknik ezúttal is a különféle művészeti ágak találkozása: festők, szobrászok, irodalmárok töltenek el közel egy hetet Takács Ferdinánd és felesége, Szencz Lívia otthonában. Az alkotótábor nyitott a nagyközönség számára.
Bár Mikus Gyula 1996 óta nincs közöttünk, pénteken 18 órakor egy meglepetésprogramon mégis jelen lesz a nagy művész egy akciófestés keretében.

Az akciófestés mellett irodalmi est, könyvbemutató, fényfestés, valamint kerámia és fémműves bemutató is színesíti a MŰSZAK programját.
A zárókiállítás július 21-én, kedden 19 órakor lesz, melyen a résztvevő művészek bemutatják a táborban készült műveiket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó