+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / In Memoriam Mikus Gyula
2015. július 17. péntek 15:36 - Cserszegtomaj
In Memoriam Mikus Gyula
Mikus Gyula jegyében telik a Művészek Szabad Alkotóközösségének idei kulturális piknikje. A neves keszthelyi festőművésznek kamara emlékkiállítása is nyílt az alkotótáborban. Cserszegtomajon 36 művész ragad ecsetet, vésőt, vagy tollat. Munkájuk gyümölcsét kedden, egy zárókiállítás keretében mutatják be.

 Mikus Gyula alkotásait a róla elnevezett keszthelyi galéria 2008-as bezárása óta nem láthatta a Keszthely környéki közönség. Takács Ferdinánd a Művészek Szabad Alkotóközösségének alapítója kereste fel a festőművész családját, hogy Mikus születésének 110. évfordulóján kamara kiállítással emlékezzenek a keszthelyi festőre. A képeket és kisplasztikákat a művész fia, Mikus Gábor bocsátotta rendelkezésre.

A neves festőművész jegyében telik a Művészek Szabad Alkotóközösségének idei kulturális piknikje. A kiállítást Jankovich Júlia nyitotta meg. A művészettörténész szerint Mikus a XX. század magyar festészetének éllovasa volt.

Az ötödik évébe lépett kulturális piknik ezúttal is a különféle művészeti ágak találkozása: festők, szobrászok, irodalmárok töltenek el közel egy hetet Takács Ferdinánd és felesége, Szencz Lívia otthonában. Az alkotótábor nyitott a nagyközönség számára.
Bár Mikus Gyula 1996 óta nincs közöttünk, pénteken 18 órakor egy meglepetésprogramon mégis jelen lesz a nagy művész egy akciófestés keretében.

Az akciófestés mellett irodalmi est, könyvbemutató, fényfestés, valamint kerámia és fémműves bemutató is színesíti a MŰSZAK programját.
A zárókiállítás július 21-én, kedden 19 órakor lesz, melyen a résztvevő művészek bemutatják a táborban készült műveiket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus