+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lezárult a MŰSZAK
2015. július 27. hétfő 08:33 - Cserszegtomaj
Lezárult a MŰSZAK
Mikus Gyula volt a központjában a Művészek Szabad Alkotóközösségének idei művésztelepén. A kulturális pikniken festők, szobrászok, fémművesek, és irodalmárok is alkottak. A MŰSZAK célja, hogy felhívják a figyelmet a 110 éve született Mikus Gyula munkásságára, akit szerintük mára méltatlanul elfeledtek. Az alkotótábor munkáit több kiállításon tervezik bemutatni és így közvetíteni üzenetüket.

 Festmények, grafikák, versek, és a legkülönfélébb anyagokból készült szobrok is születtek az idei kulturális pikniken. 36 művész vett részt a MŰSZAK-on.
Kóródi Katalin első alkalommal volt részese az alkotótábornak. A Képzőművészeti Egyetem, festő-restaurátor szakos hallgatója úgy véli, sokat tanult az itt alkotó művészektől a tartalmas egy hét alatt.

A Művészek Szabad Alkotóközössége minden évben egy művészt választ a telep témájául. Ezúttal a 110 éve született Mikus Gyula jegyében alkottak.
A keszthelyi festőművész szerelmese volt a városnak és a Balatonnak. Mikus konkrét ábrázolásai mellett a magyar tenger világa köszön vissza a vásznakon - mondta el a kiállítást megnyitó Havasi Bálint. A Balatoni Múzeum igazgatója hozzátette, hogy ősszel egy nagyszabású Mikus kiállításra készülnek, melyen természetesen helyet kapnak az alkotótáborban készült festmények, szobrok és versek.

Tirnován Tamásnak köszönhetően elkészült Mikus Gyula mellszobra is. A pápai szobrász Takács Ferdinánd felkérésére formálta agyagba, majd öntötte gipszbe Mikus képmását.
A kulturális piknik résztvevőinek célja az, hogy a szerintük Keszthelyen méltatlanul elhanyagolt Mikusnak emléket állítsanak. A Művészek Szabad Alkotóközössége megszólítja az önkormányzatot és a keszthelyi lokálpatriótákat, hogy a gipszszobor adott, így akár bronzba is lehet önteni és elhelyezni a város egy megfelelő pontján.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó