+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nomád táborozás a Rezi várnál
2015. július 28. kedd 08:23 - Rezi
Nomád táborozás a Rezi várnál
Túrákkal, ügyességi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal és egyéb színes programokkal várták a gyerekeket a Rezi Vártáborba. Az idei volt a 19. alkalom, hogy a gyerekek egy héten keresztül nomád körülmények közt táborozhatnak a vár tövében. A szervező Rezi Várbarátok Köre Egyesület célja, hogy a táborral és más rendezvényekkel is felhívja a figyelmet a Rezi vár értékeire.

 Hagymát, krumplit és az üstöt is be kellett szerezni vacsorájukhoz a gyerekeknek egy játék keretén belül. A hozzávalókat a tábor különböző pontján rejtették el, amelyeket egy térkép segítségével találhattak meg. A táborozóknak sok érdekes programban volt részük, amelyeket kifejezetten szerettek.

Monori Piri - aki már ötödik éve gazdagítja a táborozók létszámát - elmondta, hogy neki legjobban a nemezelés, túrázás, a kézműves foglalkozások valamint az éjjeli őrködést tetszett.
A táborban a gyerekek igazi nomád körülmények közt élhettek egy teljes héten keresztül. A megszokott puha ágyuk helyett sátrakban aludtak, a túrák alkalmával gyűjtögettek, és megtanulhatták a régi kor szórakoztató játékait is. A különféle programok közül a túrázásokat kedvelték a legjobban, amelynek köszönhetően eljutottak a zalaszántói Sztupához és a Sikalikja barlanghoz is.

A tábort a Rezi Várbarátok Köre Egyesület több éve szervezi, annak érdekében, hogy a rezi, illetve a környékbeli kis iskolások jobban megismerhessék a vár és a környék történelmét. Ebből kifolyólag természeti, történelmi és környezeti programokat találnak ki a gyerekek számára.
A vár az elmúlt években egy helyreállító felújításon esett át. A várbarátok szerint még szükség lenne további fejlesztésekre annak érdekében, hogy nagyobb vonzerővel bírjon a vár.

A Rezi Várbarátok Köre Egyesület elnöke, Tafotáné Cserép Gabriella elmondta, hogy az emberek figyelmét fel kellene hívni arra, hogy a régi történelmi értékű falakat védettebb állapotba kellene hozni, és megóvni. Ennek érdekében szervezi a várbarátok köre többek között a tábort is, hogy ápolják a helyi hagyományokat és felhívják a figyelmet a történelmi és természeti értékekre.

Idén 27 általános iskolás vállalkozott erre az egy hétre. A sok rutinos táborozó között mindig akadnak új tagok is. Nem csak Reziből, hanem Keszthelyről is érkeztek táborozni vágyó kis iskolások.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Vonyarcvashegy köztiszteletben álló tanítónőjét köszöntötték.
 
A gímek násza idején sokkal nagyobb a szarvasok elütésének veszélye.
 
A keszthelyi oktatási intézményekben nincs hivatalosan megerősített fertőzött.
 
Többek között kiállítás megnyitó, ingyenes tárlatvezetések és pétanque verseny is lesz.
 
Elkezdődött Fenékpuszta első üteme. Tervszerűen halad az építkezés.
 
A Ranolder iskola negyedikesei vetélkedtek egymással a gyermekkönyvtárban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár