+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az vagy, amit megeszel
2018. október 10. szerda 16:44 - Gyenesdiás
Az vagy, amit megeszel
A helyi termékekkel és a tudatos táplálkozás alapjaival ismerteti meg a diákokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az Itthonról Otthonra elnevezésű tavaly indult sorozat keretében tájékoztató fórumokat rendeznek és helyi termékeket is kóstolhatnak a gyerekek. Az országos programban eddig több mint 3500 fő vett részt. A gyenesdiási Kárpáti iskolába hétfőn érkezett meg az agrárkamara rendezvénye.

„Például hogyha naponta egy almát megeszünk, garancia van rá, hogy 100 évig élünk” - mondja határozottan Lancz Botond. Iskolatársaival együtt tisztában van azzal, miért kell gyümölcsöt fogyasztani. Az agrárkamara rendezvényén például Felsőpáhokon termett almát is kóstolhattak. A termelők szerint nagyon jó, hogy egy ilyen rendezvényen a gyerekek megismerhetik őket és a jó minőségű helyi produktumaikat. 

„Szerintem nagyon jó vitaminforrás. A hazai területeken, különösen Zalába, illetve a szabolcsi térségben nagyon jóízű almákat lehet termelni. Szerintem a hazai termesztést támogassuk azzal is, hogy a gyerekek gondolatvilágába ezt beültetjük, hogy van itt a környéken, fogyasszuk ezt, szinte mindig elérhető” - nyilatkozta Pusztainé Fodor Ágnes. 

A felsőpáhoki alma mellett többek közt nemesbüki sajtot, rezi szörpöket, illetve hústermékeket, mézet és grillázst is kóstolhattak a gyerekek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tavaly indította el iskolai tájékoztató fórumsorozatát. Süle Katalin elnökségi szóvivő kifejtette, Zalától Borsodig minden megyei jogú városba ellátogattak tavaly, idén pedig folytatódik más általános és középiskolákban a program. A rendezvény népszerű, egyes iskolák külön kérik, hogy csatlakozhassanak. 

„Ennek a programnak az a célja, hogy az ország különböző pontjain élő gyerekeket megismertessük egyrészt a helyi, másrészt a magyar termékekkel, valamint tudatosan az egészséges táplálkozásra ráirányítsuk a figyelmüket. Szeretnénk hogy felnőve ők már egy tudatosan fogyasztó felnőttekké válnának. Nagyon fontos, hogy ismerjék a saját megyéjüknek a mezőgazdasági lehetőségeit, tudják azt, hogy milyen alapélelmiszerek fellelhetőek, termelhetőek meg a megyében” - mondta televíziónknak a kamara megyei elnöke. 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nem tűzött ki végcélt. Terveik szerint ebből a programból soha nem elég. Céljuk, hogy folyamatosan segítsék a gyerekeket a tudatos és egészséges táplálkozás alapjainak elsajátításában. Országosan eddig több mint 3500 gyerek vett részt az Itthonról Otthonra elnevezésű programban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó