+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Papírral az iskoláért
2018. október 11. csütörtök 17:47 - Keszthely
Papírral az iskoláért
14,5 tonna papírt gyűjtöttek össze az Egry József Általános Iskola diákjai. Az őszi programon versenyt is hirdetnek az osztályok között, az első három helyezett egy harminc szeletes tortát kap. A papírgyűjtésből befolyt összeget olyan dolgokra fordítják, ami az egész iskolaközösséget érinti.

Reklámújságok, könyvek, katalógusok töltötték meg az Egry iskola udvarát szerdán. Az őszi papírgyűjtés nagyon népszerű az osztályok körében, hiszen a diákok ilyenkor versenghetnek is egymással, hogy melyik osztálynak sikerül a legtöbb papírt felhalmozni. A program a diákok szerint is nagyon fontos.

„Azért, mert sok papírt kell nekünk gyűjteni, meg ezzel az iskolát is támogathatjuk. Ezért fontos a papírgyűjtés.” - mondta az egyik tanuló, Bogdán Ágnes Anna.

Az iskola udvarán az alsó és a felső tagozatosok is osztályonként gyűjtötték a papírt. A szülők a gyerekek segítségével pakolták ki a kupacokat az autókból. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján több mint 10 tonna papírhulladékot sikerül így minden ősszel összegyűjteni. A pedagógusok is nagy lelkesedéssel figyelik, hogy melyik osztály a legeredményesebb.

„Ahogy így körülnézek - mi a 2. a-sok vagyunk – én úgy látom, hogy egész jól állunk. Bár a tavalyihoz képest úgy látom, hogy nagyon lelkesek az elsősök és a negyedik osztályosok, úgyhogy reménykedünk egy harmadik helyezésben. Tavaly másodikak lettünk, nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre.” - tette hozzá az Egry József Általános Iskola és AMI tanítója, Décsy Judit.

A papírgyűjtést minden évben kétszer az iskola szülői munkaközössége szervezi meg. Tavasszal kisebb mennyiséget sikerül összegyűjteni, így akkor versenyt sem szerveznek. A program célja az iskola segítése, a befolyt összeget olyan dolgokra fordítják, ami az intézmény teljes tanulóközösségét érinti. Ezen felül a legtöbb papírt gyűjtő osztályokat is jutalmazzák.

„Megversenyeztetjük az osztályokat alsó tagozatban külön, felső tagozatban külön. Alsó tagozatban az első három osztály, illetve felső tagozatban az első három osztály egy nagyon nagy, 30 szeletes tortát fog kapni. Azt hiszem, hogy bőség lesz. Ettől az évtől bevezettünk egy új kezdeményezést, a szülőkkel megszavaztuk, hogy indítunk egy papírgyűjtés vándorkupát mind alsó tagozatban, mind a felső tagozatban.” - tájékoztatott Pátri Zoltán, az Egry József Általános Iskola Szülői Munkaközösségének elnöke.

A vándorkupát az első helyezett osztályok birtokolhatják egy évig. A kupákra az osztályok nevét is rágravírozzák majd. A diákok pénteken délelőtt tudják meg, hogy kiknek sikerült győzedelmeskedni az idei papírgyűjtésen.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó