+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Véget ért a lomtalanítás
2018. október 15. hétfő 17:39 - Keszthely
Véget ért a lomtalanítás
380 tonna lomot gyűjtöttek össze a HUSZ Kft. munkatársai Keszthelyen. Idén öt hétvégén át zajlott a lomtalanítás, a társasházas övezetekben konténerekkel is segítették a nagyobb bútordarabok kihelyezését. A hulladékszállító cég vezetése szerint sikeresnek mondható az idei akció.

Heverők és székek is az utcára kerültek Keszthelyen a lomtalanítás során. A HUSZ Kft. munkatársai ezeket is elszállították, csak úgy, mint a zsákokba, kartondobozokba csomagolt lomokat. Az idei évben is tilos volt elektronikai hulladékot kihelyezni a házak elé, a hulladékszállító cég beszámolója szerint azonban ezekből még mindig sok kerül az utcára.

„A lomisok által összegyűjtött, hasznosításra szánt anyagoknak a maradékai – régi tévék, régi hűtőszekrények, olyan anyagok, amiket egyébként el sem szabadna hoznunk, elektronikai hulladékról van szó ugyanis. Ezt olyan helyeken, ahol azt gondoltuk, hogy vélelmezhető, hogy ezeket ki helyezte ki, tehát családi házas övezetben, a ház előtti részen ott is hagytuk. Meg is beszéltük, ha tudtuk a lakóval, hogy miért maradnak ott ezek a dolgok.” - mondta Kőrös László, a Keszthelyi HUSZ Hulladékszállító Egyszemélyes Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A HUSZ Kft. munkatársai több autóval is járták a várost. A kisebb kocsikba az apróbb hulladék került, a nagyobbakkal tudták összetörni és elszállítani a bútorokat. Az idei évtől a lakótelepes körzetekbe konténereket helyeztek ki azzal a céllal, hogy a társasházak tulajdonosai ezekbe helyezzék a nagyobb lomokat.

„Ez úgy gondolom, hogy nagyon jó ötlet volt, bevált. Sajnos kevés volt a konténer. Egy darab konténeres autó van, tehát sajnos a kapacitásunk is kevés aahoz, hogy ezt sokkal nagyobb volumenben tudjuk gyakorolni. Tanulságos volt, és a jövőben azt gondolom, hogy erre jobban, időben előre fogunk készülni. Még az is eszünkbe jutott, hogy olyan lakókat, akik láthatóan vagy egy lakásfelújítás, vagy egy lakás adás-vétel vagy egy ház adás-vétel miatt gyakorlatilag az egész házbelsőt kipakolták, nekik lehetőséget adunk a jövőben arra, hogy ezt jelezzék számunkra telefonon.” - tájékoztatott az ügyvezető.

Az idei lomtalanítás során öt hétvége alatt 380 tonna lomot gyűjtöttek össze a hulladékszállító cég munkatárai.

Regman Karola - Keszthelyi TV         

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó