+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A sport legyen a tied
2015. november 20. péntek 07:17 - Keszthely
A sport legyen a tied
A sport népszerűsítése és az iskolák, illetve sportegyesületek fejlesztése a célja „A sport legyen a tied” programnak. A Magyar Diáksport Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkársága április óta tart sportági bemutatókat és ad át különféle sportszereket, összesen ötszáz millió forint értékben. A keszthelyi Csány-Szendrey Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola öt új pingpongasztalt, adogatógépet, ütőket és labdákat vehetett át a mai nap.

Az új asztalt és adogatógépet mind ki is próbálhatták a diákok. A sport legyen a tied program keszthelyi állomásán az asztalitenisz volt a kiemelt sportág. A gyerekek nagyon örültek az új sportszereknek.

Az asztalitenisz felszerelések mellett az atlétikai képzéshez használatos bójákat, koordináció és mozgásfejlesztő játékokat kaptak a gyerekek. Ezek az eszközök a Csány-Szendrey iskolában is maradnak. Az intézményben nagyon örültek, hogy kiválasztották őket erre a programra.

„Azt gondolom, hogy nagyon hasznos, hogy így testközelből láthatják, kipróbálhatják ezeket az eszközöket, ezeket a mozgásformákat a gyerekek és reményeink szerint  a sport felé fordulnak, valóban saját magukénak fogják vallani ezt a sportot és így az egészséges életmódra már közvetlenül is nevelhetjük a gyermekeket.” - mondta el kérdésünkre Dósa Zsolt igazgató. 

Az eszközök átadása és a hozzájuk kapcsolódó sportbemutatók „A sport legyen a tied” program második pillére. Elsőként áprilistól a megyeszékhelyeken voltak a sportot népszerűsítő bemutatók. A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében a keszthelyi mellett 230 helyszínen adnak át eszközöket ötszáz millió forint értékben. 

A Csány-Szendrey iskola mellett a Keszthely Város  Diáksport Egyesület atlétái is élvezhetik az eszközöket.  Az atlétika és triatlon szakosztályok 1992 óta szolgálják a sportot. Az utánpótlás nevelés mindig nagyon fontos a KVDSE-nek.

„A sport legyen a tied" programon az asztaliteniszezők és az atlétika képviselői mellett a keszthelyi vívók is bemutatót tartottak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
 
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
 
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó