+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több mint 50 faj él a Madárparkban
2018. november 7. szerda 16:11 - Keszthely
Több mint 50 faj él a Madárparkban
A három egyhetes kishattyú a legnépszerűbb látnivaló jelenleg a Festetics-kastély Madárparkjában. Mellettük több mint ötven madárfaj él itt, a vízimadarak mellett pávákat, fácánokat és foglyokat is meg lehet csodálni. A Madárpark egész évben kínál látnivalót a vendégeknek, a tollasok azonban tavasszal és ősszel a legszínesebbek.

A Helikon Kastélymúzeum Madárparkjának lakói örömmel fogadják a táplálékot. A bemutatótér 2016-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, a Madárparkban a világ minden tájáról – többek között Ausztráliából, Dél-Amerikából és Kínából is vannak egyedek. A madarak nagyon szelídek, nem csak a gondozójuk, hanem a látogatók kezéből is szívesen csemegéznek. A Madárpark lakói egész évben kínálnak látnivalót a vendégeknek. A legtöbb szárnyas tavasszal költ, az ausztrál tyúklúd azonban télen rakja a tojásait.

„A teleltetést azt úgy kell elképzelni, hogy ugyanúgy látogathatóak vagyunk télen-nyáron, minden évszakban, egyébként a legszebb nálunk a tavasz és az ősz, tehát ilyenkor a legszínesebbek a madarak. Nyáron inkább a kis madarakkal tudunk újat mutatni a látogatóknak, a teleltetést meg úgy kell elképzelni, hogy vannak fóliasátraink, abban a dél-amerikai madarakat szoktuk csak teleltetni, de látogatási időben, hogyha nincs olyan hideg, akkor kinyitjuk a fóliaajtókat, és a látogatók ugyanúgy be tudnak tekinteni a madárvilágba.” - tájékoztatott a Helikon Kastélymúzeum Madárparkjának vezetője, Rigó Gábor.

A vízimadarak mellett az indiai pávák is kínálnak látnivalót a vendégeknek, a díszmadarak farktollait tavasszal lehet megcsodálni. Velük együtt él számos fácánfaj is, akik színes tollazatukkal kápráztatják el a látgatókat. A madarak nagyon jól érzik magukat Keszthelyen a hattyúk évente több alkalommal is költenek.

Az egy hetes kishattyú Topinak, a sokak által ismert fekete hattyúnak a kicsinye, neki még két testvére van a Madárparkban. Jelen pillanatban ők a kismadarak, de decemberben újabb kishattyúk várhatók. Rajtuk kívül még több mint 50 madárfaj figyelhető meg, a Helikon Kastélymúzeum Madárparkjában.

A Madárpark díszmadarak értékesítésével is foglalkozik, az így befolyt összegből folyamatosan bővítik az állományt. Mindezek mellet bővülnek is a jövőben, ugyanis több új lúdfaj is érkezett, számukra szeretnének egy új kifutót építeni.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus