+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adventi díszítőversenyre várják a jelentkezőket
2018. december 10. hétfő 11:32 - Keszthely
Adventi díszítőversenyre várják a jelentkezőket
Az idei évben is Adventi díszítőversenyt hirdet a Nők a Balatonért Egyesület. Üzletek, intézmények, családi házak és bármilyen porták jelentkezését várják a város egész területéről. A civil szervezet célja, hogy a várakozás idejére minél többen meghitt és szép környezetet varázsoljanak Keszthelyre.

Advent első hetében kezdték meg a dísztést az egyik sétálóutcai üzletben. Minden évben ünnepi hangulatot varázsolnak a bolt dolgozói. Idén a fehér és ezüst színekkel készítették el a klasszikus stílusú dekorációjukat. A kirakat mellett az üzlet belső terét is kidíszítették.

„Szeretjük a karácsonyi ráhangolódást, sokkal jobb hangulata van az üzletnek és a vevők is nagyon kedvelik ezt, hogyha egy üzlet felkészül az adventre. Teljesen más hangulat van az üzletben a karácsonyi illatoktól, díszektől” - nyilatkozta Bontóné Ferenczi Éva, az Éva Divatház tulajdonosa.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a divatházat és a hozzá tartozó cipőboltot most is nevezik az Adventi díszítőversenyre. 15 évvel ezelőtt adventi kirakatversenyként indította el a programot a Nők a Balatonért Egyesület. Kis kihagyás után, hat évvel ezelőtt a Civil Karácsony kapcsán újra indították az akciót Adventi díszítőverseny néven. A megújulás során bővítették a pályázók körét.

„Nem csak az üzletek, nem csak a kirakatok, hanem intézmények, magán családi házak is pályázhatnak, mert az a lényege, hogy a várakozás adventi idejébe a környezetünket is szépítsük, az ünnepre hangoljuk magunkat és a környezetünket is és ezért hirdetjük meg újból” - nyilatkozta Vetőné Zeke Erzsébet, a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője.

A Nők a Balatonért Egyesület tagjai nagy lelkesedést és kreativitást tapasztaltak ez elmúlt évek versenyein. Bíznak abban, hogy ez idén sem lesz másképp. Hangsúlyozzák, hogy nem csak a belvárosból, hanem Keszthely bármely pontjáról nevezhetnek az üzletek, intézmények és magánszemélyek. A versenyre elektronikus és telefonos úton is lehet jelentkezni, de személyesen a Tourinform irodában is le lehet adni a nevezést. December 15-ig várják a jelentkezőket, ezt követően zsűrizik a díszítéseket. Az eredményhirdetés december 23-án 16 órakor lesz, a 6. Civil Karácsony keretében.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó