+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adventi díszítőversenyre várják a jelentkezőket
2018. december 10. hétfő 11:32 - Keszthely
Adventi díszítőversenyre várják a jelentkezőket
Az idei évben is Adventi díszítőversenyt hirdet a Nők a Balatonért Egyesület. Üzletek, intézmények, családi házak és bármilyen porták jelentkezését várják a város egész területéről. A civil szervezet célja, hogy a várakozás idejére minél többen meghitt és szép környezetet varázsoljanak Keszthelyre.

Advent első hetében kezdték meg a dísztést az egyik sétálóutcai üzletben. Minden évben ünnepi hangulatot varázsolnak a bolt dolgozói. Idén a fehér és ezüst színekkel készítették el a klasszikus stílusú dekorációjukat. A kirakat mellett az üzlet belső terét is kidíszítették.

„Szeretjük a karácsonyi ráhangolódást, sokkal jobb hangulata van az üzletnek és a vevők is nagyon kedvelik ezt, hogyha egy üzlet felkészül az adventre. Teljesen más hangulat van az üzletben a karácsonyi illatoktól, díszektől” - nyilatkozta Bontóné Ferenczi Éva, az Éva Divatház tulajdonosa.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a divatházat és a hozzá tartozó cipőboltot most is nevezik az Adventi díszítőversenyre. 15 évvel ezelőtt adventi kirakatversenyként indította el a programot a Nők a Balatonért Egyesület. Kis kihagyás után, hat évvel ezelőtt a Civil Karácsony kapcsán újra indították az akciót Adventi díszítőverseny néven. A megújulás során bővítették a pályázók körét.

„Nem csak az üzletek, nem csak a kirakatok, hanem intézmények, magán családi házak is pályázhatnak, mert az a lényege, hogy a várakozás adventi idejébe a környezetünket is szépítsük, az ünnepre hangoljuk magunkat és a környezetünket is és ezért hirdetjük meg újból” - nyilatkozta Vetőné Zeke Erzsébet, a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője.

A Nők a Balatonért Egyesület tagjai nagy lelkesedést és kreativitást tapasztaltak ez elmúlt évek versenyein. Bíznak abban, hogy ez idén sem lesz másképp. Hangsúlyozzák, hogy nem csak a belvárosból, hanem Keszthely bármely pontjáról nevezhetnek az üzletek, intézmények és magánszemélyek. A versenyre elektronikus és telefonos úton is lehet jelentkezni, de személyesen a Tourinform irodában is le lehet adni a nevezést. December 15-ig várják a jelentkezőket, ezt követően zsűrizik a díszítéseket. Az eredményhirdetés december 23-án 16 órakor lesz, a 6. Civil Karácsony keretében.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus