+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rossz időben is több mint 1600-an futottak
2016. május 17. kedd 06:25 - Keszthely
Rossz időben is több mint 1600-an futottak
Több mint 1600 futó vett részt a pünkösdi hétvégén a IX. Intersport Keszthelyi Kilométereken. A város legnagyobb sporteseményén a gyerekfutamoktól kezdve a sprintversenyeken át a félmaratoni és maratoni távokon tehették próbára magukat a futók. A népes mezőnyt nagy létszámú – több mint 300 főt számláló - szervező- és önkéntes csapattal biztosították.

A szombati naphoz hasonlóan vasárnap is borongós, esős idő fogadta a Fő téren a futókat. A hőmérséklet a megszokotthoz képest alacsonyabb volt, szerencsére az eső végül alábbhagyott, így a sportolók szempontjából nagyon ideális körülmények között indulhatott el a verseny.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is rajtzónákat jelöltek ki a szervezők. Iramfutók vezetésével tették így lehetővé, hogy a különböző teljesítményű résztvevők ne akadályozzák egymást. A leggyorsabbak után fokozatosan indult a lassabb mezőny, 1146-an rajtoltak el vasárnap a Fő térről. Sok szurkoló, családtag, barát buzdította a futókat, akik a Sétáló utcán keresztül a kastély, majd a Tapolcai út felé vették az irányt.

„A verseny nagyon jó, az idő sajnos elromlott erre a hétvégére. A kisfiam fut, Németh Zalán, hát szurkolunk mindenkinek tulajdonképpen.” - nyilatkozta a Tapolcai út mentén szurkoló Németh Dezső.

A verseny miatt több utat, így például a Tapolcai utat teljesen lezárták, volt ahol félpályás forgalomkorlátozás volt. A közlekedők tájékoztatásában és a biztosításban a rendőrség és a polgárőrség munkatársai segédkeztek Keszthelyen és Gyenesdiáson. Látványos helyszíne volt a versenynek a Balaton-part. Itt több kanyarnak és fordulónak köszönhetően több száz futót láthatott egyszerre a közönség.  

A mintegy 10,5 kilométeres pályán öt ponton segítették a futók frissítését. Müzli, szőlőcukor, banán és innivaló várta ezeken a helyeken sportolókat. A Keszthelyi Kilométerek sikeréhez minden évben nagy létszámú – több mint 300 fős - szervező és önkéntes csapat járul hozzá. Egész családok vonulnak ki és segédkeznek ilyenkor.

„Elsősorban a feleségem fut és ezért próbálok aktívan részt venni a feladatban, meg szerintem feldobja a város életét is ez az összefogás.” - vélekedett, kezében egy nagy tálca szőlőcukorral a keszthelyi Horváth Zsolt. 

A Fő téri célba elsőként az egyéni félmaratonisták érkeztek be, nekik 1 és negyed óra sem kellett a két kör megtételéhez. Utánuk folyamatosan érkeztek a futók, akiket hangos üdvrivalgással és éremmel várták a színpadnál. A maraton táv kihívás minden profi és amatőr sportoló számára, melyhez nemcsak fizikai, hanem óriási lelki teljesítmény is szükséges. 

„Az ember eltervezi magában, hogy meg akarja csinálni és megcsinálja, fejben dől el minden. A lábaim már rongyosok, de itt vagyok.” - nyilatkozta lihegve, a célvonal után a szombathelyi Kazári István. 

„Mi inspirált? Hogy megtudjam, mit tudok, hogy meg tudom-e csinálni! És had mondjam el, hogy 50 évesen az első maratont lefutni azt hiszem azért az már valami. Mindig azt mondtam, hogy 50 év kellett ahhoz, hogy le tudjam futni…valami hihetetlen érzés, az ember nem éli át, sose tudja meg." - mondta el Molnár Éva.

Az idei évben is rajthoz álltak a handbike-osok. Elsőként az ő nyakukba került az érem. A maratoni távon a hölgyeknél Nagy Csilla győzött, 3 óra 24 perces idővel. A férfiaknál 2 óra és 32 perc alatt teljesítette a 42 kilométert Muhari Gábor. A dobogósoknak a főszervező Bedő Beáta, Nagy Bálint, Keszthely Város alpolgármestere és a Keszthelyi Kilométerek szponzorai adták át az érmeket, kupákat, és jutalmakat. A szervezők az időjárási körülményekhez képest sikeresnek ítélték az idei versenyt. 1247 felnőtt futó mellett 380 gyerek vett részt a pünkösdi hétvégén a IX. Intersport Keszthelyi Kilométereken. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szabadtéri árusítóhelyet csak szigorú szabályok betartása mellett látogathatják az állampolgárok.
 
A hétvégén a Balaton-parton, a kastélyparkban és a sétálóutcán is csak néhányan sétáltak.
 
Orbán Viktor kijelentette, cél annyi munkahelyet teremteni, amennyit a koronavírus tönkretesz.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó