+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fókuszban az atlétika
2018. november 21. szerda 15:20 - Keszthely
Fókuszban az atlétika
Szókereső, igaz-hamis és kislabda dobás. Többek között ezekkel a feladatokkal kellett megbirkózniuk a Csik Ferenc sporttörténeti vetélkedő résztvevőinek. Az idei évben öt csapat versengett egymással a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület, valamint a Fejér György Városi Könyvtár szervezésében.

Elsőként egy keresztrejtvényt kellett megoldaniuk a csapatoknak a Fejér György Városi Könyvtár olvasótermében. A kérdések az atlétika témakörét járták körbe, a megfejtés pedig egy híres atlétikaedző, Németh Pál beceneve volt. A csapattagok évről-évre nagyon lelkesen vesznek részt a vetélkedőn.

„Nagyon hangulatos, és jó találkozni a vetélkedőn a társakkal. Az embernek vannak különböző dolgai, meg tudja beszélni, meg jó hangulata van az egésznek.” - mondta Farkas Józsefné, a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület csapatának tagja.

A Csik Ferenc sporttörténeti vetélkedő 10 évvel ezelőtt indult útjára azzal a céllal, hogy programot kínáljon elsősorban a látás- és mozgássérült embereknek. Mindezek mellett fontos a közösségépítés is. A programot a kezdetek óta a Fejér György Városi Könyvtár és a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület szervezi.

„A mozgás fontosságára való figyelemfelhívás is ez egyben, valamint az, hogy az emberek tisztában legyenek azzal is, hogy a sport terén milyen eredmények születtek, milyen sportágak vannak. Itt a kézilabdázástól az atlétikáig, az úszásig, hiszen a legelső alkalommal Csik Ferencről emlékeztünk meg, a magyar olimpikonról, és folytattuk a sort azokkal a keszthelyi olimpikonokkal, akik kimondottan Keszthelynek szereztek eredményeket és érmeket.” - tájékoztatott Nemes Klára, a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület elnöke.

Az elmúlt évekhez képest idén egy csapattal bővült a mezőny, így öt társaság vetélkedett egymással. A feladatokat ez úttal is a könyvtár munkatársai állították össze. A versenyen zalaegerszegiek is indultak, de Keszthely életében is nagyon fontos a megmérettetés.

„Alapvetően a sport önmagában nagyon fontos, hiszen jellemformáló, egészségtudatosság szempontjából nagyon fontos, és városvezetőként az egyik legfontosabb szerepe a közösségformálás és a közösségeknek az erősítése. Ahogy láthatjuk itt a mögöttem lévő, most induló vetélkedőn is, ami idén 10. alkalommal kerül megszervezésre, civil szervezetek, sportszervezetek vannak itt, azoknak a tagjai, a képviselői vesznek részt ezen a vetélkedőn. Azért is fontos, mert nagyon jó hangulatú szokott minden évben lenni ez a vetélkedő, és mégis egy hasznos tudást és egy hagyományt tart fenn.” - emelte ki Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere.

A verseny végén a szervezők meg is mozgatták a csapatokat, egy kislabdával kellett beletalálni a felfordított zsámolyba. A 10. Csik Ferenc vetélkedőn idén a KESOTE csapata győzedelmeskedett.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A szabadtéri árusítóhelyet csak szigorú szabályok betartása mellett látogathatják az állampolgárok.
 
A hétvégén a Balaton-parton, a kastélyparkban és a sétálóutcán is csak néhányan sétáltak.
 
Orbán Viktor kijelentette, cél annyi munkahelyet teremteni, amennyit a koronavírus tönkretesz.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó