+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Címvédés és nagyra törő tervek a Keszthely Triathlonon
2016. június 8. szerda 09:17 - Keszthely
Címvédés és nagyra törő tervek a Keszthely Triathlonon
A versenyzők szerint a Keszthely Triathlon volt az eddigi legjobb hazai verseny. Két napon át, két távon, összesen 825-en úsztak, kerékpároztak és futottak a Balaton fővárosában. A sikereken felbuzdulva a szervezők szeretnék európai szintre növelni a Keszthely Triathlont.

A szombati sprintversenyek után vasárnap 575-en rajtoltak el egyszerre a városi strand partjáról. 1,9 kilométeres úszás várt a tritlonistákra. A pálya a strandtól indult, bekanyarodott a móló és a szigetfürdő közé, ahol különleges látványban lehetett része a népes szurkolótábornak. A szigetfürdő egyik stégjére úsztak ki a versenyzők, majd pár méter után újra a habok közé vetették magukat. A szurkolók nagyon élvezték a versenyt.

„Szerintem nagyon jók a körülmények most a versenyzéshez és hát egyfajta adrenalin meg izgalom, tehát ez jó dolog sportolni, szurkolni, egészségesnek maradni a sport által.” - vélekedett Józsa Erika, aki egész családjával érkezett Keszthelyre versenyezni és szurkolni. 

Az úszás után kerékpározás várt a versenyzőkre. Szintén látványos része volt a Keszthely Triathlonnak a depó. Közel 600 kerékpár sorakozott a parti sétányon, melléjük odakészítve a tekeréshez szükséges lábbeli, sisak, frissítő és energiaszelet. A Helikon szálló felől a Kazinczy utca felé vették az irányt a kerékpárosok. A 90 kilométeres táv limitideje 5 óra 10 perc volt, a leggyorsabbaknak körülbelül 2 és negyed óra elég volt, hogy teljesítsék a két kört. A harmadízben megrendezett Keszthely Triathlon most is sok fél, vagy egészpályás útlezárással zajlott. A versenyzők nagyon elégedettek voltak a pálya biztosításával, ezt azonban a közlekedők szenvedhették meg a városban és környékén. A befutó előtt már nagy volt az izgalom a Balaton-parton. Az eddigi két verseny győztese, Hankó Dávid ezúttal is a legjobbnak bizonyult. A TVK Mali Triatlon Klub versenyzője a tavalyi négy óra alatti idejét is megjavította. 3 óra 55 perc és 21 másodperc alatt teljesítette a középtávú triatlon versenyt.

„Úgy érzem, hogy a futáson dőlt el én erre is építettem a taktikámat, hogy a futásomnak a második felét próbálom egy kicsit erősebben, de ahogy láttam, hogy az előttem lévő ellenfél nem halad annyira a futásnak az elején, megpróbáltam ott márt előnyre szert tenni és egy kicsit eltűnni a vetélytársak szeme elől, ami szerintem össze is jött és ennek köszönhetem a nyerésemet.” - mondta el a célba érés után Hankó Ádám.

A versenyzők visszajelzései szerint ez volt az eddigi legjobb magyar triatlon verseny. A szervezők célja, hogy európai szintre növeljék a Keszthely Triathlont. Szeretnék, ha 5-7 év múlva már 4000 versenyző venne részt a két napos viadalon. A város örömmel ad helyet a versenynek.

„Igyekszünk minden évben jó házigazdái lenni ennek a népszerű rendezvénynek, azért is, hogy Keszthely jó hírnevét vigyék tovább és minél többen jöjjenek az ismerőseik közül ide, hozzánk, a Balaton fővárosába.” - nyilatkozta Ruzsics Ferenc, aki maga indította el a vasárnapi versenyt. 

A hazai versenyzőt két külföldi követte. Nem egész két perccel maradt el Hankótól a szlovén David Plese, harmadik helyen a német Timo Bracht ért be a célba, ő is kevesebb mint négy óra alatt teljesítette a pályát.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár