+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Címvédés és nagyra törő tervek a Keszthely Triathlonon
2016. június 8. szerda 09:17 - Keszthely
Címvédés és nagyra törő tervek a Keszthely Triathlonon
A versenyzők szerint a Keszthely Triathlon volt az eddigi legjobb hazai verseny. Két napon át, két távon, összesen 825-en úsztak, kerékpároztak és futottak a Balaton fővárosában. A sikereken felbuzdulva a szervezők szeretnék európai szintre növelni a Keszthely Triathlont.

A szombati sprintversenyek után vasárnap 575-en rajtoltak el egyszerre a városi strand partjáról. 1,9 kilométeres úszás várt a tritlonistákra. A pálya a strandtól indult, bekanyarodott a móló és a szigetfürdő közé, ahol különleges látványban lehetett része a népes szurkolótábornak. A szigetfürdő egyik stégjére úsztak ki a versenyzők, majd pár méter után újra a habok közé vetették magukat. A szurkolók nagyon élvezték a versenyt.

„Szerintem nagyon jók a körülmények most a versenyzéshez és hát egyfajta adrenalin meg izgalom, tehát ez jó dolog sportolni, szurkolni, egészségesnek maradni a sport által.” - vélekedett Józsa Erika, aki egész családjával érkezett Keszthelyre versenyezni és szurkolni. 

Az úszás után kerékpározás várt a versenyzőkre. Szintén látványos része volt a Keszthely Triathlonnak a depó. Közel 600 kerékpár sorakozott a parti sétányon, melléjük odakészítve a tekeréshez szükséges lábbeli, sisak, frissítő és energiaszelet. A Helikon szálló felől a Kazinczy utca felé vették az irányt a kerékpárosok. A 90 kilométeres táv limitideje 5 óra 10 perc volt, a leggyorsabbaknak körülbelül 2 és negyed óra elég volt, hogy teljesítsék a két kört. A harmadízben megrendezett Keszthely Triathlon most is sok fél, vagy egészpályás útlezárással zajlott. A versenyzők nagyon elégedettek voltak a pálya biztosításával, ezt azonban a közlekedők szenvedhették meg a városban és környékén. A befutó előtt már nagy volt az izgalom a Balaton-parton. Az eddigi két verseny győztese, Hankó Dávid ezúttal is a legjobbnak bizonyult. A TVK Mali Triatlon Klub versenyzője a tavalyi négy óra alatti idejét is megjavította. 3 óra 55 perc és 21 másodperc alatt teljesítette a középtávú triatlon versenyt.

„Úgy érzem, hogy a futáson dőlt el én erre is építettem a taktikámat, hogy a futásomnak a második felét próbálom egy kicsit erősebben, de ahogy láttam, hogy az előttem lévő ellenfél nem halad annyira a futásnak az elején, megpróbáltam ott márt előnyre szert tenni és egy kicsit eltűnni a vetélytársak szeme elől, ami szerintem össze is jött és ennek köszönhetem a nyerésemet.” - mondta el a célba érés után Hankó Ádám.

A versenyzők visszajelzései szerint ez volt az eddigi legjobb magyar triatlon verseny. A szervezők célja, hogy európai szintre növeljék a Keszthely Triathlont. Szeretnék, ha 5-7 év múlva már 4000 versenyző venne részt a két napos viadalon. A város örömmel ad helyet a versenynek.

„Igyekszünk minden évben jó házigazdái lenni ennek a népszerű rendezvénynek, azért is, hogy Keszthely jó hírnevét vigyék tovább és minél többen jöjjenek az ismerőseik közül ide, hozzánk, a Balaton fővárosába.” - nyilatkozta Ruzsics Ferenc, aki maga indította el a vasárnapi versenyt. 

A hazai versenyzőt két külföldi követte. Nem egész két perccel maradt el Hankótól a szlovén David Plese, harmadik helyen a német Timo Bracht ért be a célba, ő is kevesebb mint négy óra alatt teljesítette a pályát.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
 
Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.
 
Tudományos diákkonferenciát rendeztek a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban.
 
A Híradó Plusz vendége: Keserű Gábor informatikus
 
A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.
 
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus