+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szén-monoxid mérgezés Szigligeten
2018. november 26. hétfő 18:28 - Szigliget
Szén-monoxid mérgezés Szigligeten
Szén-monoxid mérgezésben halt meg tegnap egy férfi Szigligeten. Egy családi házhoz riasztották a tűzoltókat, ahol a szomszédok találtak rá a 76 éves áldozatra. A mentők már nem tudtak segíteni az egyedül élő idős férfin. A gáz koncentrációja olyan magas volt, hogy a tűzoltók még a szellőztetés után is ki tudták mutatni.

Információink szerint a férfi egy vaskályhával fűtött, valószínűleg ennek a nem megfelelő működése okozta a tragédiát. A szomszédban lakó barátja talált rá a 76 éves áldozatra.

„Bementem a spájzba, az öreg ott el van feküdve a stelázsi előtt. Így keresztben feküdt. A feleségem meg aludt közben, aztán akkor átfutottam a szomszédba, aztán áthívtam a szomszédasszonyt. Ő megnézte a pulzusát, meg az arcát is megtapogatta. Azt mondja, az arca meleg, de a pulzusa már nem vert.” - mondta a szomszéd, Simon Endre.

Úgy tudjuk, az áldozatnak egy lánya van, aki Svédországban él, illetve egy Budapesten lakó fia, őt értesítették a hatóságok. A katasztrófavédelemtől megtudtuk, hogy a házban nagyon magas volt a mérgező gáz koncentráció.

„Szén-monoxid mérgezés gyanújával riasztották a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat Szigligetre egy családi házhoz. A mentők kiérkezésekor egy személyt találtak az épületben, rajta már nem tudtak segíteni, így a helyszínen életét vesztette. A kiérkező egység a szellőztetést követően is kimutatta a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban.” - tájékoztatott Stern Péter, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő helyettese.

A katasztrófavédelem munkatársai felhívják a figyelmet arra, nagyon fontos az évenkénti kéményellenőrzés, a fűtőberendezés karbantartása és a megfelelő szén-monoxid-érzékelő.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó