+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szén-monoxid mérgezés Szigligeten
2018. november 26. hétfő 18:28 - Szigliget
Szén-monoxid mérgezés Szigligeten
Szén-monoxid mérgezésben halt meg tegnap egy férfi Szigligeten. Egy családi házhoz riasztották a tűzoltókat, ahol a szomszédok találtak rá a 76 éves áldozatra. A mentők már nem tudtak segíteni az egyedül élő idős férfin. A gáz koncentrációja olyan magas volt, hogy a tűzoltók még a szellőztetés után is ki tudták mutatni.

Információink szerint a férfi egy vaskályhával fűtött, valószínűleg ennek a nem megfelelő működése okozta a tragédiát. A szomszédban lakó barátja talált rá a 76 éves áldozatra.

„Bementem a spájzba, az öreg ott el van feküdve a stelázsi előtt. Így keresztben feküdt. A feleségem meg aludt közben, aztán akkor átfutottam a szomszédba, aztán áthívtam a szomszédasszonyt. Ő megnézte a pulzusát, meg az arcát is megtapogatta. Azt mondja, az arca meleg, de a pulzusa már nem vert.” - mondta a szomszéd, Simon Endre.

Úgy tudjuk, az áldozatnak egy lánya van, aki Svédországban él, illetve egy Budapesten lakó fia, őt értesítették a hatóságok. A katasztrófavédelemtől megtudtuk, hogy a házban nagyon magas volt a mérgező gáz koncentráció.

„Szén-monoxid mérgezés gyanújával riasztották a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat Szigligetre egy családi házhoz. A mentők kiérkezésekor egy személyt találtak az épületben, rajta már nem tudtak segíteni, így a helyszínen életét vesztette. A kiérkező egység a szellőztetést követően is kimutatta a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban.” - tájékoztatott Stern Péter, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő helyettese.

A katasztrófavédelem munkatársai felhívják a figyelmet arra, nagyon fontos az évenkénti kéményellenőrzés, a fűtőberendezés karbantartása és a megfelelő szén-monoxid-érzékelő.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Elkezdődött a lépcső felújítása a Keszthelyi Kórház bejáratánál.
 
A belváros ikonikussá vált kávézója és pubja a régi stílust és irányt követi.
 
1,7 millió kockából állították össze az idei LEGO kiállítást a Sopron utcai bevásárlóközpont emeletén.
 
Hazánk déli, keleti és észak-keleti megyében szórják ki repülőgépről a veszettség elleni készítményeket.
 
Megkezdődtek az őszi betegségek, sok a felsőlégúti megbetegedés.
 
A Fidesz-KDNP jelöltje 3 676 voksot kapott, míg a KÉVE indulója, Czuth Zoltán László 3 021-et.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó