+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kevesen igénylik az ingyenes kéményseprést
2018. november 27. kedd 15:51 - Keszthely
Kevesen igénylik az ingyenes kéményseprést
A legnagyobb veszélyt a fűtési szezonban a kéménytüzek és a szén-monoxid mérgezések jelentik. Ezek többsége a kémények és fűtőberendezések rendszeres karbantartása és ellenőrzése mellett megelőzhetőek lennének. Mégis kevesen igénylik az ingyenes kéményseprő szolgáltatást. A katasztrófavédelem arra buzdítja a lakosságot, hogy éljenek a lehetőséggel.

2018. január elsejétől a családi házakban élők előre egyeztetett időpontra kérhetik a kéményseprést. Az ingyenes szolgáltatás igénylése nem kötelező, de a biztonság érdekében ajánlott. A társasházak esetén sormunka keretében végzi munkáját a kéményseprő, ez esetben kiértesítik a lakókat, hogy mikor fog érkezni. Ha nincsenek otthon a lakók, akkor még egy értesítés történik, ha akkor sem jár sikerrel a kéményseprő, akkor a lakónak kell megrendelnie az ingyenes szolgáltatást. A 1818-as telefonszám mellett a kemenysepres.kataszrofavedelem.hu oldalon lehet időpontot foglalni.A katasztrófavédelem adatai szerint a kényseprők minden évben több ezer, valamilyen veszélyt jelentő hibát tárnak fel a tüzelőberendezések és a kémények átvizsgálásakor.

„Továbbra is nagyon fontos lenne, hogy a kéményseprést, mivel, hogy egy ingyenes szolgáltatás, vegye igénybe mindenki. Ugyanis az elmúlt évek során azt mutatja a statisztika, illetve a kéményseprő kollégáknak az elmondása, hogy annak ellenére, hogy ingyenes a szolgáltatás a családi házak esetében is, nem mindenki él ezzel a lehetőséggel. Azonban nagyon fontos lenne, hogy nem csak a fűtési szezon előtt, hanem az év bármely napjában megrendelhetjük ezt az ingyenes szolgáltatást és éljünk ezzel az ingyenes lehetőséggel” - mondta Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság  szóvivője. 

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hozzátette, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy sok esetben nem élnek az emberek az ingyenes szolgáltatással, pedig az életük, vagy az otthonuk a tét. A kéményseprő kihívása mellett más módon is replicas rolex tehet az ember a biztonságért. Egy füstérzékelőt mutat Cseresznyés Dániel: "azért is fontos, mert a tűzeseteket már kezdeti fázisban jelzi ez a füstérzékelő és számos olyan tűzesetet tudnánk megelőzni, ami mondjuk éjszaka következik be, nem veszik észre az emberek, ugyanis egy nagyon picike füst esetében ez jelez az ott lakóknak és felhívja a figyelmét, hogy azonnal meneküljenek a lakásból. Fontos kihangsúlyozni, hogy ez a készülék közel 10 ezer forintba kerül, azonban 10 év a szavatossága, a gyártó annyit garantál, ha végig gondoljuk, évi ezer forintért garantálja a biztonságunkat ez a készülék.”

A Ne gyújtsa, gyűjtse kampány keretében most 26 ilyen készüléket osztanak ki a rászorulóknak a megyében a karitatív szervezetekkel együttműködve. A katasztrófavédelem fel is szereli a füstérzékelő készülékeket. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó