+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kevesen igénylik az ingyenes kéményseprést
2018. november 27. kedd 15:51 - Keszthely
Kevesen igénylik az ingyenes kéményseprést
A legnagyobb veszélyt a fűtési szezonban a kéménytüzek és a szén-monoxid mérgezések jelentik. Ezek többsége a kémények és fűtőberendezések rendszeres karbantartása és ellenőrzése mellett megelőzhetőek lennének. Mégis kevesen igénylik az ingyenes kéményseprő szolgáltatást. A katasztrófavédelem arra buzdítja a lakosságot, hogy éljenek a lehetőséggel.

2018. január elsejétől a családi házakban élők előre egyeztetett időpontra kérhetik a kéményseprést. Az ingyenes szolgáltatás igénylése nem kötelező, de a biztonság érdekében ajánlott. A társasházak esetén sormunka keretében végzi munkáját a kéményseprő, ez esetben kiértesítik a lakókat, hogy mikor fog érkezni. Ha nincsenek otthon a lakók, akkor még egy értesítés történik, ha akkor sem jár sikerrel a kéményseprő, akkor a lakónak kell megrendelnie az ingyenes szolgáltatást. A 1818-as telefonszám mellett a kemenysepres.kataszrofavedelem.hu oldalon lehet időpontot foglalni.A katasztrófavédelem adatai szerint a kényseprők minden évben több ezer, valamilyen veszélyt jelentő hibát tárnak fel a tüzelőberendezések és a kémények átvizsgálásakor.

„Továbbra is nagyon fontos lenne, hogy a kéményseprést, mivel, hogy egy ingyenes szolgáltatás, vegye igénybe mindenki. Ugyanis az elmúlt évek során azt mutatja a statisztika, illetve a kéményseprő kollégáknak az elmondása, hogy annak ellenére, hogy ingyenes a szolgáltatás a családi házak esetében is, nem mindenki él ezzel a lehetőséggel. Azonban nagyon fontos lenne, hogy nem csak a fűtési szezon előtt, hanem az év bármely napjában megrendelhetjük ezt az ingyenes szolgáltatást és éljünk ezzel az ingyenes lehetőséggel” - mondta Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság  szóvivője. 

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hozzátette, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy sok esetben nem élnek az emberek az ingyenes szolgáltatással, pedig az életük, vagy az otthonuk a tét. A kéményseprő kihívása mellett más módon is tehet az ember a biztonságért. Egy füstérzékelőt mutat Cseresznyés Dániel: "azért is fontos, mert a tűzeseteket már kezdeti fázisban jelzi ez a füstérzékelő és számos olyan tűzesetet tudnánk megelőzni, ami mondjuk éjszaka következik be, nem veszik észre az emberek, ugyanis egy nagyon picike füst esetében ez jelez az ott lakóknak és felhívja a figyelmét, hogy azonnal meneküljenek a lakásból. Fontos kihangsúlyozni, hogy ez a készülék közel 10 ezer forintba kerül, azonban 10 év a szavatossága, a gyártó annyit garantál, ha végig gondoljuk, évi ezer forintért garantálja a biztonságunkat ez a készülék.”

A Ne gyújtsa, gyűjtse kampány keretében most 26 ilyen készüléket osztanak ki a rászorulóknak a megyében a karitatív szervezetekkel együttműködve. A katasztrófavédelem fel is szereli a füstérzékelő készülékeket. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó