+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Többet szól a dixie
2016. augusztus 19. péntek 15:31 - Keszthely
Többet szól a dixie
Minden eddiginél több fellépést és médiaszereplést tudhat maga mögött a Happy Dixieland Band. A 2011-ben alakult együttest egyre növekvő országos érdeklődés jellemzi. Ez annak is köszönhető, hogy egy esztendeje már menedzser segíti a hét tagú formáció munkáját. A sikerekről és tervekről csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a zenekar.

Az elmúlt egy évben többször is élvezhette a közönség Happy Dixieland Band zenéjét. Keszthelyen például hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az I. Keszthelyi Dixieland Fesztivált, melynek fő fellépője és szervezője volt az együttes. A keszthelyi, hévízi és környékbeli koncertek mellett a legnevesebb hazai fesztiválokon is felcsendült dixie muzsikájuk.

„Többek között a kecskeméti Jazz Fővárosba, ahol a legjelentősebb hazai, illetve nemzetközi klasszikus jazz zenét játszó zenekarok mutatkozhattak be, vagy a hajdúszoboszlói XX. Jubileumi Dixieland Fesztiválra, ami Magyarország legtradicionálisabb dixieland fesztiválja, illetve együtt dolgozhatunk Malek Andreával, Csobot Adéllal, Illényi Katicával, Berki Tamással, ők igazi sztár, húzónevek ebben a szakmában.”  - mondta el Babos Lajos, a zenakar vezetője. 

A zenekar négy tagja és menedzserük egy sajtótájékoztatón számoltak be a sikerekről. Manninger Beáta egy éve dolgozik a Happy Dixieland Banddel. Az értékelőn elhangzott, hogy a zenekar eljutott egy szintre, ahonnét nem tudott tovább lépni, ezért kérték fel menedzsernek Manninger Beátát. Munkájának köszönhetően különböző országos médiumokban is szerepelt az együttes és jelentősen megnőtt a fellépések száma.

„Tizenhétről közel negyvenre sikerült nem egészen egy esztendő alatt több mint megduplázni a zenekar fellépéseinek a számát, illetve országosan ismertek lettek és egy olyan feljebblépés is történt a zenekar életében, hogy beválasztották őket több fesztiválon a szervezők abba a krémbe, amit ma a dixie zene Magyarországon jelent.” - nyilatkozta televíziónknak a menedzser. 

A munka nem áll meg, a zenekar és menedzsere továbbra is együtt dolgozik.  A Happy Dixieland Band idén még fellép többek közt Hévízen, Vonyarcvashegyen, Tapolcán, Pápán, január elsején pedig egy nagyszabású újévi zenés, táncos koncertshow-al örvendeztetik meg a közönséget a keszthelyi közönséget a Balaton Színházban. Az együttes 2016 áprilisában együttműködési megállapodást írt alá Hévíz Városával. Ennek értelmében a téli időszakban egy albumot is készít a zenekar, melyen például Malek Andrea is közreműködik majd.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Műjégpályával és minőségi szabadtéri programokkal várják a vendégeket az adventi hétvégéken.
 
Hetente akár 850 gyermek is iskolarendszerű úszásoktatáson vehet részt a Csik Ferenc Tanuszodában.
 
November 25. a Szovjetunióba elhurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapja.
 
A Zala megyei nagy beruházásokat mutatta be a vállalkozóknak Keszthelyen Lengl Zoltán.
 
Az idén az új lakások ára jelentősen, a használtaké mérsékelten emelkedett országszerte.
 
A programsorozaton ikonikus együttesek koncertfelvételeit láthatja és hallhatja a közönség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár