+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A munkáltatókat és a munkavállalókat is támogatnák
2016. október 6. csütörtök 14:55 - Keszthely
A munkáltatókat és a munkavállalókat is támogatnák
Munkahelyteremtésre, képzések szervezésére és a munkaerőhiány csökkentésére nyert közel egymilliárd forintos támogatást a megyei önkormányzat. A Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum nem csak a munkavállalókat, de a munkáltatókat is támogatja majd. A pályázatot ismertető csütörtök délelőtti programra a keszthelyi és a zalaszentgróti járás polgármestereit várták a szervezők a keszthelyi Polgármesteri Hivatal dísztermébe.

A munkáltatókat, a képzőközpontokat és a munkavállalókat is támogatná az a Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum, amelyre közel egymilliárd forintos támogatást nyert a Zala Megyei Önkormányzat. A pályázat célja a megye gazdasági növekedésének elősegítése, a munkanélküliség és a munkaerőhiány enyhítése, valamint az elvándorlás csökkentése. Ezeket a célokat nem csak új munkaerő toborzásával, hanem a meglévő átcsoportosításával és a közmunka programban résztvevők tartós foglalkoztatásba helyezésével kívánják elérni.

„Közel egymilliárd forintos fejlesztési forrás áll rendelkezésünkre, ennek több, mint 85%-a úgynevezett munkaerő-piaci szolgáltatásokra fordítható, tehát azokra az emberekre, arra a célcsoportra, amelyik részben a képzéshez kap támogatást, részben a munkabéréhez kap kiegészítést, természetesen ugye ez a munkáltatót fogja megilletni, illetve minden olyan kiegészítő költségre, ami akár a képzéshez, akár a foglalkoztatáshoz kapcsolódik.” - tájékoztatott Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke.

A pályázat során 630 hátrányos helyzetű álláskeresőt vonnak be a munkaerő-piaci szolgáltatásokba, ezen belül 180 fő képzését és legalább 272 fő 6 hónapos elhelyezkedését támogatják. A keszthelyi és a zalaszentgróti járás is részt vesz a megvalósításban, összesen 303 millió forintos támogatásra pályáznak. A paktum segítségével javulhatnak a foglalkoztatási számok, és a képzési hátrányban szenvedők is nagyobb eséllyel tudnak majd munkahelyhez jutni.        

„Ez nem csak a dolgozóknak nyújt segítséget ez a program, hanem a munkaadóknak is, hiszen bértámogatáshoz tudunk juttatni foglalkoztatókat 70 személy esetében, és ezek hosszú távra szolgálnak, és majd az idő meghozza, hogy az a munkavállaló alkalmas-e vagy nem alkalmas. Én nagyon bízom abban, hogy amennyiben bebizonyosodik, hogy ő igenis alkalmas, akkor a paktum lejárta után, tehát a támogatások lejárta után is alkalmazásban tud maradni.” - mondta Keszthely Város polgármestere, Ruzsics Ferenc.

A találkozón részt vettek a járás polgármesterei, a paktum céljairól és lehetőségeiről Dr. Csite András, a Hétfa Kutatóintézet és Elemző Központ igazgatója tartott előadást. A meghívott előadók tájékoztatták a vendégeket a pályázat megvalósításának lehetőségeiről és a Zala Megyei Kormányhivatal és a Vállalkozásfejlesztési Alapítvány szerepéről is. A projekt megvalósítása várhatóan 2017 elején kezdődik.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus