Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megszólaltak a hatóságok - VIDEÓN a TEK akciói!
2016. okt. 20. csütörtök | Budapest, Keszthely
Megszólaltak a hatóságok - VIDEÓN a TEK akciói!
Csütörtök délelőtt 11 órakor a Központi Nyomozó Főügyészség, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ közös sajtótájékoztatót tartott a tegnapi keszthelyi és karmacsi akcióval kapcsolatban. Az ügy részletei ma esti híradónkban.

Keresztes Imre főügyész hivatalosan is megerősítette, hogy szerdán elfogták a hatóságok a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját, akivel szemben előre kitervelten több ember és hivatalos személy elleni emberölés kísérlete, illetve a robbanóanyaggal való visszaélés bűntette a megalapozott gyanú. A férfi panasszal élt a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen, és egyelőre nem tett vallomást. Az ügynek jelenleg egy gyanúsítottja van, aki magyar állampolgár, eddig nem szerepelt a bűnügyi nyilvántartásokban, és nem budapesti. A beszámítási képesség szakértői vizsgálatára hamarosan sor kerül, hiszen nagyon komoly büntetési tételű a cselekmény. A hatóságok tartottak attól, hogy újabb bűncselekményt követhet el a robbantó, ezért vonultak fel ilyen nagy erőkkel, és bízták az akciót a Terrorelhárítási Központra. Elhangzott, hogy a félelem nem volt alaptalan, de újságírói kérdésre a főügyész nem kívánt semmilyen további részletet elárulni. Tájékoztatása szerint a bizonyítékokat egyelőre csak a gyanúsított védője és a nyomozás bírója ismerheti meg, a nyomozás nem nyilvános.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány először a sérült rendőrökről beszélt, akiknek állapota fokozatosan javul, és néhány hónap múlva remélhetőleg ismét szolgálatba tudnak majd állni. Hangsúlyozta, hogy a nyomozásban részt vevő szervezetek kiváló együttműködése és az elmúlt hat nap megfeszített munkája eredményre vezetett. A rendőrség zöldszámán tett közel ezer bejelentés mindegyikét megvizsgálta a Nemzeti Nyomozó Iroda, hálásan köszönik a lakosság segítségét. Ugyanakkor a tízmillió forintos nyomravezetői díjnak senki sem örülhet, mivel „klasszikus felderítő tevékenység nyomán találtak a gyanúsított nyomára” – mondta a főkapitány.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója először is nyilvánosan gratulált Papp Károlynak, illetve mindenkinek, aki részt vett a felderítésben és a gyanúsított elfogásában. A férfi 2016. október 19-én Keszthelyen, a Borbás Vince sétányon, a teniszpályákkal szemközti parkolóban várakozott egy piros színű személygépkocsiban, amikor 16 óra 9 perckor rajtaütöttek. Hajdu nem tudja, hogy akart-e ellenállást tanúsítani, de erre nem is hagytak lehetőséget munkatársai.

Televíziónk stábja érkezett elsőként a helyszínre, ahol az elfogott férfi jelenlétében már kutyás tűzszerészek, majd nyomszakértők vizsgálták át autóját. A gyanúsítottat este 9 óra előtt egy szürke mikrobusszal szállították Budapestre. Hajdu említést tett egy másik településen található épület átvizsgálásáról is, de konkrétan nem nevezte meg a helyszínt. A tájékoztatón bemutatott, Terrorelhárítási Központ által készített kisfilmen egy erdőszéli háznál helyszíneltek, illetve az internetre feltöltött amatőr videó tanúsága szerint szerdán délután nagy erőkkel, páncélos és egyéb járművekkel vonult fel a TEK Karmacson. (Hévíz neve valószínűleg ezért merült fel, mivel pár kilométerre található tőle a község.)

Forgatócsoportunk megtalálta Karmacs határában a filmben szereplő házat, további részletek csütörtökön 19 órától a Híradóban!

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

| 2022. feb. 23. szerda 18:23 | Keszthely
A gyanusítottaknál kábítószer gyanús anyagot és pénzt is találtak.
| 2021. dec. 22. szerda 12:15 | Hévíz
A bűncselekmény még múlt hét pénteken történt, a keszthelyi rendőrök egy nap alatt elkapták az elkövetőt.
| 2021. júl. 19. hétfő 17:13 | Zala megye
A zalai rendőrök két férfit vettek őrizetbe, akik több boltba is betörtek az elmúlt hónapokban.
| 2018. ápr. 11. szerda 16:12 | Balatonszemes
A megengedettnél jóval több halat, összesen 14 pontyot akart elvinni két balatoni horgász.
| 2019. már. 12. kedd 17:23 |
Másodfokon jogerősen életfogytiglani fegyházra ítélték P. Lászlót.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.