+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mit vásárolunk karácsonyra?
2018. december 15. szombat 07:28 - Keszthely
Mit vásárolunk karácsonyra?
A kereskedelem egyik legmeghatározóbb időszaka a karácsony. Egy friss felmérés szerint idén a tavalyinál magasabb összeget, átlagosan hatezer forinttal többet, közel 53 ezer forintot szánunk karácsonyi ajándékozásra. A slágertermékek a ruházati cikkek, kiegészítők és szépségápolási termékek, de sokan döntenek elektronikai termékek megvásárlása mellett.

Hétköznap délelőtt még bőven találni helyet a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban. Munkaidőben csak kevesen intézik a karácsonyi bevásárlást, de az ünnephez közeledve várhatóan egyre többen lesznek majd itt a napnak ebben a szakában is.

"Úgy készülök a karácsonyra, hogy próbálom magam meglepni egy nagyobb képernyős tv-vel. Van ugyan egy ilyen kisebb képernyős, de a futballmeccseket, sporteseményeket egy nagyobb képernyősön sokkal inkább lehet élvezni, mint ami most jelenleg van" - mondja az egyik vásárló, Banga jános.

A keszthelyi Euronics üzletben azt mondják: a nagyobb sportesemények és a Black Friday mellett a karácsony is jelentős forgalmat jelent számukra. Elsősorban a szórakoztató elektronikai termékeket, ezen belül a televíziókat, hangrendszereket; valamint mobiltelefonokat, számítástechnikai eszközöket vásárolnak. Nagy számban fogynak a háztartási  gépek, a mosógépek, kávéfőzők egyaránt. Horváth Tibor üzletvezető helyettes hozzáteszi: "Ezen kívül pedig természetesen a kisgépek, konyhai kisgépek, szendvicssütők, konyhai kiegészítők. A vásárlásaik általában 2-3000 Ft-tól egészen 100, 200 ezer, sőt még magasabb összegben is vannak."

Hétköznap Keszthely sétálóutcájában sem nagy a forgalom. Várhatóan itt is hétvégén lesznek többen, a múlt héten bevezetett ingyenes parkolásnak is köszönhetően. Kozma Lászlóné már korábban megkezdte a karácsonyi felkészülést. "Élelmiszerre költünk - az már meg is van, az élelmiszer. Bevásároltunk a húsboltban a családnak, nekünk. Ajándékra olyan 50-60 ezret, mert jön a fiamnak a születésnapja is, úgyhogy cakumpakk, olyan 50-60 ezret legalább. Hárman vagyunk mi, egy család, tehát a családnak, a kívülálló családomnak, ők külön laknak" - mondta el a gyenesdiási hölgy.

"Minőségibb árut árulunk és mi segítünk a vásárlóknak" - Bontóné Ferenczi Éva, az Éva Divatház tulajdonosa a belvárosi üzletek egyik fő erényének ezt tartja. A hozzájuk betérő vásárlót nem hagyják magára, azonnal kiszolgálja egy dolgozó. Az átlagos költés széles skálán mozog: pár ezertől a több tízezer forintig terjed. "Ez változó, ez mindenkinek ugye a pénztárcájától függő. Tehát valaki nagyobb ajándékot vesz a párjának. Valakik párban jönnek és úgy veszik meg, akkor már vesznek egy kabátot. Meglepetésként inkább az apróbb dolgokat részesítik előnyben" - teszi hozzá.

Az üzletvezető hozzátette: érződik az ingyenes parkolási lehetőség hatása, mert egyre több vásárló érkezik hozzájuk. Inkább az apróbb dolgokat keresik: férfiaknak inget, nyakkendőt, a hölgyeknek pulóvert, felsőt. A férfiak számára az idei szezonban is sláger, hogy a párjaiknak fehérneműt vásárolnak.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó