+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nem lesz fehér karácsony
2018. december 17. hétfő 15:05 - Keszthely
Nem lesz fehér karácsony
Érdemes volt kihasználni a lehullott havat a téli sportok szerelmeseinek a hétvégén, ugyanis nem várható újabb havazás a térségben. Az időjósok jelenlegi előrejelzései szerint a sokak által várt fehér Karácsonyra is nagyon kevés az esély. A hőmérséklet fagypont körül lesz az elkövetkező napokban, csípős reggelekre kell számítani.

„Mert jó gyors” - Ángyán Zalánhoz hasonlóan ezért szereti a legtöbb gyerek a szánkózást. Keszthely térségében pénteken kezdődött a havazás, így a hétvégén sok család kereste fel a pályákat. A nagy sebesség mellett, esésekben sem volt hiány.    A közkedvelt Nagymezőnél két lejtőn is csúszkáltak a gyerekek. Sokuknak meggyűlt a baja az oldalra is lejtő, egyenetlen pályával. A szülőkkel együtt reménykednek, hogy a következő szezonra ideálisabb pályát alakítanak ki az illetékesek. Két csúszás között még egy szép cigánykerekezésre is jutott idő. Természetesen a szánkózás mellett még más módon is kihasználták a gyerekek a havazást. 

„Reggel az öcsémmel kimentünk hó várat építeni, meg még a szomszédba is átmentünk hógolyókért és egy hatalmas hógolyót tudunk csinálni. És ha haza megyünk, akkor is fogjuk folytatni a hó várat” - mondta el Bakonyi-Gróf Anna.

Ki hó várat épített, ki pedig frissítő sétára vállalkozott a hétvégén. Fagypont körüli maximumhőmérsékletek jellemezték az elmúlt napokat. A keszthelyi Balaton-parton ennek ellenére még futókkal is lehetett találkozni, mások pedig kutyájukkal sétáltak a mólónál. Így tett párjával Pál András is: „Én személy szerint nagyon örülök neki, hogy friss levegőn lehet végre sétálni és a kutyus is nagyon szereti a havat, idén látott először, úgyhogy mindenképpen gondoltuk, hogy érdemes lesz egy kicsit a Balaton-parton körülnézni.”  

Az elkövetkező napokban nem várható havazás a térségben. Felhős, borongós, a középső tájakon kezdetben párás, helyenként ködös időre készülhetünk. És a sokak által várt fehér Karácsonyra is nagyon kevés az esély a jelenlegi előrejelzések szerint.

Szabó Zsanett meteorológus: „Csapadék szórványosan alakulhat majd ki és elég valószínű, hogy esőre lehet majd számítani, valamint megjelenik a vegyes halmazállapotú csapadék is. ez azt jelenti, hogy akár még ónos eső is előfordulhat így a hét közepe felé, kifejezetten nagy rá az esély a Dunántúl egyes területein. Ami a távolabbi napokat illeti, tehát a hétvége és egyben a karácsonyi időjárást, az szintén többnyire felhős és borult, viszont sajnos még van bizonytalanság az előrejelzésben, de a legfrissebb előrejelzés alapján arra lehet számítani, hogy eső lesz a várható csapadék majd a Karácsony napjain.”

Az elkövetkező napokban csípős reggelekre kell számítani, napközben 1 és 5 Celsius fokos hőmérsékletre készülhetünk. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó