+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nem lesz fehér karácsony
2018. december 17. hétfő 15:05 - Keszthely
Nem lesz fehér karácsony
Érdemes volt kihasználni a lehullott havat a téli sportok szerelmeseinek a hétvégén, ugyanis nem várható újabb havazás a térségben. Az időjósok jelenlegi előrejelzései szerint a sokak által várt fehér Karácsonyra is nagyon kevés az esély. A hőmérséklet fagypont körül lesz az elkövetkező napokban, csípős reggelekre kell számítani.

„Mert jó gyors” - Ángyán Zalánhoz hasonlóan ezért szereti a legtöbb gyerek a szánkózást. Keszthely térségében pénteken kezdődött a havazás, így a hétvégén sok család kereste fel a pályákat. A nagy sebesség mellett, esésekben sem volt hiány.    A közkedvelt Nagymezőnél két lejtőn is csúszkáltak a gyerekek. Sokuknak meggyűlt a baja az oldalra is lejtő, egyenetlen pályával. A szülőkkel együtt reménykednek, hogy a következő szezonra ideálisabb pályát alakítanak ki az illetékesek. Két csúszás között még egy szép cigánykerekezésre is jutott idő. Természetesen a szánkózás mellett még más módon is kihasználták a gyerekek a havazást. 

„Reggel az öcsémmel kimentünk hó várat építeni, meg még a szomszédba is átmentünk hógolyókért és egy hatalmas hógolyót tudunk csinálni. És ha haza megyünk, akkor is fogjuk folytatni a hó várat” - mondta el Bakonyi-Gróf Anna.

Ki hó várat épített, ki pedig frissítő sétára vállalkozott a hétvégén. Fagypont körüli maximumhőmérsékletek jellemezték az elmúlt napokat. A keszthelyi Balaton-parton ennek ellenére még futókkal is lehetett találkozni, mások pedig kutyájukkal sétáltak a mólónál. Így tett párjával Pál András is: „Én személy szerint nagyon örülök neki, hogy friss levegőn lehet végre sétálni és a kutyus is nagyon szereti a havat, idén látott először, úgyhogy mindenképpen gondoltuk, hogy érdemes lesz egy kicsit a Balaton-parton körülnézni.”  

Az elkövetkező napokban nem várható havazás a térségben. Felhős, borongós, a középső tájakon kezdetben párás, helyenként ködös időre készülhetünk. És a sokak által várt fehér Karácsonyra is nagyon kevés az esély a jelenlegi előrejelzések szerint.

Szabó Zsanett meteorológus: „Csapadék szórványosan alakulhat majd ki és elég valószínű, hogy esőre lehet majd számítani, valamint megjelenik a vegyes halmazállapotú csapadék is. ez azt jelenti, hogy akár még ónos eső is előfordulhat így a hét közepe felé, kifejezetten nagy rá az esély a Dunántúl egyes területein. Ami a távolabbi napokat illeti, tehát a hétvége és egyben a karácsonyi időjárást, az szintén többnyire felhős és borult, viszont sajnos még van bizonytalanság az előrejelzésben, de a legfrissebb előrejelzés alapján arra lehet számítani, hogy eső lesz a várható csapadék majd a Karácsony napjain.”

Az elkövetkező napokban csípős reggelekre kell számítani, napközben 1 és 5 Celsius fokos hőmérsékletre készülhetünk. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A zalaszántói Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a programot a Gersei-Pethő kúria udvarán.
 
Az első és második világháború hősi halottai előtt hajtottak fejet vasárnap Gyenesdiáson.
 
A TRX Keszthely és a Cserszegtomajfutás Egyesület szervezett jótékonysági futást vasárnap.
 
17. alkalommal szervezték meg a sasszinkront, a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását.
 
Még egy hétig tart a vizsgaidőszak a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az 1-2 centiméteres hótakaró mindössze néhány órát tartott, a napokban nem várható újabb csapadék.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó