+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tilos megállni tűzoltási területen!
2017. március 17. péntek 15:49 - Keszthely
Tilos megállni tűzoltási területen!
Minden perc számít és életeket menthet egy tűzeset során, éppen ezért fontos a tűzoltási területek szabadon hagyása. Egy zalaegerszegi tűzesetnél tilosban parkoló autók nehezítették a tűzoltók munkáját. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az ilyen esetek megelőzése érdekében ellenőrzéseket fog tartani Keszthelyen is. Akár egy millió forintra is bírságolhatják a vétkezőket.

Egy tíz emeletes zalaegerszegi lakóház legfelső szintjén gyulladt ki egy lakás március 4-én. Az oltásra igyekvő tűzoltók komoly akadályba ütköztek az épületnél.  A tiltó jelzés ellenére autók parkoltak a tűzoltási területeken. Emiatt hosszú percek teltek el, mire a gépjárműfecskendőkkel és a létraszerrel meg tudták közelíteni az épületet. A tűzoltók hathatós munkájának köszönhetően a lángok nem terjedtek át a többi lakásra, az eset során egy ember sérült meg.

 

Hosszú percekbe telt, hogy az épülethez jussanak a tűzoltók Zalaegerszegen (forrás: Zalaegerszegi TV)

A keszthelyivel azonos típusú létrás gépjárművel vonultak a zalaegerszegi tűzhöz. Ennek a szernek 5,5 méter szélességű hely kell, hogy az adott épülethez minél közelebb letalpaljon. Így tudja elérni a teljes magasságát, 37 métert. Itt a Vásár téri tízemeletesnél szabadon volt a tűzoltási terület a lánglovagok szemléltető gyakorlatakor. 

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője: „Mindenki tisztában van vele, hogy komoly problémáról beszélünk, ugyanis amikor építették, tervezték ezeket a házakat, akkor még nem ennyi autó volt forgalomban. Jelenleg az autók száma nagyon megnőtt, a parkolóhelyek viszont kevésbé. Azonban fontos felhívni a figyelmet, hogy ezeket minden esetben szabadon kell hagyni, ugyanis egy vész esetén a tűzoltóknak nincs mérlegelési lehetőségük és minden perc számít a beavatkozássorán. Nem jellemző a visszaélés és reméljük, hogy a jövőben nem kerül sor túl sok szankcionálásra ezzel kapcsolatban.”

Tűzoltási területek a négy emelt feletti, ún. középmagas épületeknél vannak kijelölve, valamint sportlétesítményeknél és 300 fő feletti gyereket foglalkoztató intézményeknél. Keszthelyen például még a kilencemeletes, a Helikon szálló, az egyetem „D” épülete és a Pethe Ferenc kollégiumnál van ilyen. Ezeket minden esetben, minden napszakban szabadon kell hagyni. Pont stábunk ottjártakor parkolt le egy autó a tűzoltási területre, pedig jól látható tábla és sárga aszfaltfestés is tiltja ezt.

A megyeszékhelyi tűzeset okán a katasztrófavédelem munkatársai folyamatos ellenőrzéseket fognak tartani megyeszerte.  Vétség esetén tűzoltási bírságot szabnak ki, mely 30 ezertől, egy millió forintig terjedhet!

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus