+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyílt a korcsolyapálya
2018. december 23. vasárnap 17:55 - Keszthely
Megnyílt a korcsolyapálya
Az idei évben is népszerű a keszthelyi korcsolyapálya. Az Energia téren kedd óta üzemel a jégpálya, amelynek az idei évben változott a nyitva tartása. A korcsolyázókat ez úttal is büfé, öltöző és értékmegőrző várja. Az idei szezon végét most is az időjárás fogja meghatározni.

Érkeztek a pályára a lelkes korcsolyázók szombaton délután. Az enyhe időjárás a jégnek kevésbé, de a csúszás szerelmeseinek kifejezetten kedvezett, kezdők és gyakorlott korizók is élvezettel vették birtokba a jeget. A kisebb gyerekek a szüleikkel érkeztek, a nagyok a barátaik társaságában rótták a köröket.

„Én azért szeretek korcsolyázni, mert a barátaimmal együtt lehetek, és szerintem tök bulis élmény. Lehet közben hógolyózni és csúszkálni, és ha a barátainkkal együtt vagyunk, akkor jól érezzük magunkat.” - mondta az egyik korcsolyázó, Bontó Mátyás.

A korcsolyapálya kedden délután nyitotta meg kapuit az Energia téren. A 20 méter átmérőjű pálya befogadóképessége 45 fő, a keszthelyi jég nem csak a helyiek, hanem a környékbeliek körében is nagyon népszerű. Szombaton kora délután főként gyerekek népesítették be a jégpályát, voltak, akik önállóan csúsztak, mások az édesanyjuk segítségével tanulták a korcsolyázás technikáját.         

„Balatoni lány vagyok, és mi is gyerekkorunkban már megtanultunk korcsolyázni, és nagyon szerettük, és ezt szeretném továbbadni az én lányaimnak is. Nem utolsó sorban a családban van ennek hagyománya, mert a keresztgyerekeim székesfehérváriak, és magyar válogatottak, lányok, fiúk, mindenki.” - tájékoztatpott Farkas Csilla, aki kislányát tanította.

A keszthelyi korcsolyapálya nyitva tartása az idei évben változott. A jég szerelmesei  hétköznapokon délután 3-tól este 7-ig korcsolyázhatnak. Szombaton, vasárnap és a téli szünet idején délelőtt 11 órától este 7 óráig lehet csúszkálni. A pályán december 25-én, 26-án, valamint 31-én és január 1-én szünnap lesz. Az üzemeltetők felhívják a figyelmet, hogy nyitva tartási időn kívül saját testi épsége és a jég megóvása érdekében senki ne használja a pályát.                       

Az elmúlt év hagyományainak megfelelően az idei évben is ingyenesen vehetik igénybe a korcsolyapályát nem csak a keszthelyiek, hanem a környékbeliek is. Az ide érkezők büfé szolgáltatást és értékmegőrzőt is igénybe vehetnek. Az idei korcsolyázó szezon végét az időjárás fogja meghatározni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Váncsa Ildikó keszthelyi képzőművész Őszi szerelem című tárlatával nyílt meg a Szépkorúak hete.
 
A Festetics György Zeneiskola tanárai és diákjai lepték meg az iskolásokat és az utca emberét.
 
Georgia második legnagyobb települése turisztikai és gazdasági központ a Fekete-tenger partján.
 
Keszthely polgármestere cáfolja azokat a híreszteléseket, miszerint privatizálnák a Festetics-kastélyt.
 
A Kármelita Bazilika védőszentjének ünnepén zsúfolásig telt a keszthelyi templom.
 
Megtartották a hagyományos betakarítónapot, vásár és műsorok is színesítették az eseményt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus