+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adomány az iskoláknak
2017. április 28. péntek 14:45 - Keszthely
Adomány az iskoláknak
1 millió 800 ezer forintba kerül az az általános iskolai digitális tananyagcsomag, amelyet most adományként adott át a fejlesztő Keszthely oktatási intézményeinek. A Csány-Szendrey iskolában Ruzsics Ferenc, polgármester vette át a segédletet a város iskolái nevében. Dósa Zsolt, az intézmény igazgatója hangsúlyozta, a szoftver nagy segítség a tanárok és a diákok számára is.

Alsó és felső tagozatos tananyagot is tartalmaz az a digitális táblán használható szoftvercsomag, amelyet a fejlesztő, Remete Lajos adott át Keszthely város polgármesterének. Az oktatási segédletet 10 év alatt fejlesztették ki azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a pedagógusok munkáját, és a diákok számára színesebbé tegyék a tanórákat. A Keszthelyen élő cégvezető fontosnak tartotta, hogy a helyi iskolák részére díjmentesen adja át a szoftvert.

„Nehéz elérni ezt pénzügyileg őnekik, és ezáltal megkönnyíteni az oktatást. Természetesen közrejátszott ebben az unokám is, és a másik unokám, aki most lesz elsős. Látva, hogy ők gyakorolják otthon és használják. Ezáltal a többi gyereknek is meg tudjuk adni ezt a lehetőséget, és természetesen a szegényebb családoknak is, hogy hozzájuthassanak a gyerekek ehhez az egész rendszerhez.” - tájékoztatott a fejlesztő.

Remete Lajos azt mondja, országosan több iskolában is használják a szoftver különböző részeit, de először a keszthelyi iskolák veszik majd birtokba a teljes csomagot. A tananyagot folyamatosan fejlesztik az alaptantervnek megfelelően.   Az iskolák már évek óta használnak digitális táblákat a tanórák színesítésére. A Csány-Szendreyben még a régi szoftver segíti a természetismeret órát, de folyamatban van az új segédlet telepítése is. Az intézmény számára nagy segítség a digitális tananyag, hiszen ez ma már sokkal érdekesebb a diákok számára, mint a papír alapú oktatás.           

„A mai világban annyira átalakult a gyermekek tanulási szokása, hogy gyors információkra vágynak, és így a digitális táblával, illetve a digitális területen sokkal gyorsabb információkat kaphatnak. Sokkal közelebb hozhatjuk hozzájuk azt a tudást, és jobban fel tudjuk kelteni az érdeklődésüket a mindennapi tanulásra.” - hívta fel a figyelmet Dósa Zsolt, a Csány-Szendrey iskola igazgatója.

A keszthelyi általános iskolák mellett Rezi, Cserszegtomaj és Gyenesdiás oktatási intézményei is megkapják a szoftvert.  Az általános iskolás tananyagcsomag ára 1 millió 800 ezer forint, a helyi és környékbeli iskolák azonban adományként kapják magától a fejlesztőtől.                        

Regman Karola - Keszthelyi TV

                  

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A buszmegállókban és a forgalmasabb közterületeken lehet találkozni a GESZ munkatársaival.
 
Zalaszántó önkormányzata a járvány megfékezésének érdekében döntött a lezárás mellett.
 
A gyógytavat lezárták, a szakrendelések többsége továbbra is működik az intézményben.
 
A koronavírus-járvány továbbterjedésének megelőzősére hozták meg a döntést a városvezetők.
 
A kijárási korlátozás nem akadályozza az önkénteseket abban, hogy adjanak vért.
 
A keszthelyi kulturális intézmények a járványhelyzetben sem hagyják magára a közönséget.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó