+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Családokról a családokért
2017. május 23. kedd 12:01 - Keszthely
Családokról a családokért
Második alaklommal szól a családokról és a családoknak a hétvége Keszthelyen. A Családok Helikonja első napján, pénteken szakmai előadásokat hallgathattak az érdeklődők, a szülők pedig találkozhattak a helyi, családokkal foglalkozó civil szervezetekkel is. Szombaton délután pedig színes programokkal várják az érdeklődőket a Balaton partra.

A családok egységének a fontosságára hívja fel a figyelmet az ADD meg a lehetőséget! Alapítvány. A II. Családok Helikonja rendezvény első napján szó esett a generációk együttélésének kihívásairól és a sajátos nevelési igényű gyermekek segítéséről is. A hagyományteremtő szándékkal megszervezett programon Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere köszöntötte a résztvevőket.                          

„Nagyon szeretném, hogyha a családok városa előbb-utóbb jellemezné Keszthelyt. A Helikon pedig egyértelműen egy hívószavunk, és kitüntető címünk is.” - mondta Keszthely polgármestere.

Az előadások mellett délelőtt a szakmáé volt a főszerep. A helyi és környékbeli szervezeteket várták egy kötetlen beszélgetésre, kapcsolatépítésre. Délután a szülők számára szerveztek fórumot, ahol a családokkal foglalkozó szakmai és civil szervezetek is bemutatkoztak. A rendezvény házigazdája idén is Dr. Hada Zsuzsanna pszichiáter.

„Úgy gondoljuk, hogy az, hogy hálózatban működhetnek akár a családokkal foglalkozó szakemberek, hogy tudunk egymásról, nem csak informálisan, hanem formálisabbá is válik a kapcsolat. De fordítva is is mondhatnám, hogy nem csak informálisan, hanem formálisan is, a rendezvény kapcsán találkozni fogunk. Ez távlatokat nyit, és nagy öröm, hogy azok, aki esetleg tavaly még nem ismerték egymást, az elmúlt egy évben már ismerősként tudtak egymással kommunikálni.” - tájékoztatott a pszichiáter.

A tavalyi évhez hasonlóan szombaton a Balaton partra várják a családokat és az érdeklődőket. Idén számos zenés programmal kedveskednek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de egész délután üzemel majd a Csodapajta is. Itt a gyerekek játszhatnak, rajzolhatnak, és kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek. 18 órakor ismét lufik szárnyán szállhatnak a levegőbe a kicsik gondolatai.              

Regman Karola - Keszthelyi TV         

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus