+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több ezren voltak a múzeumokban
2017. június 27. kedd 15:21 - Keszthely
Több ezren voltak a múzeumokban
Az idén is több száz múzeum közül választhattak az érdeklődők hazánk legjelentősebb összkulturális rendezvényén .Országosan 2100, Keszthelyen 17 helyszín várta a vendégeket a Múzeumok Éjszakáján délután 5 -24 óra között. Volt olyan múzeum ahol különböző programoknak is részesei lehettek a látogatók.

Nagy élményt nyújtott a Georgikon Majortörténeti kiállítóhelyen  a gyermekeknek a traktorozás is a Múzeumok éjszakája programon. Már délután nagy volt az érdeklődés a családi programok iránt. A kiállítóhelyek látogatása mellett az udvaron rögtönzött kertész, uradalmi jogász és mérnökiskola került felállításra. Felnőttek, gyermekek egyaránt ismerkedhettek  a régi használati eszközökkel a gépekkel és növényekkel.  Sokan játékos feladattal ispróbálkoztak, nagyon ügyesen használva a növény  ismereteket.

A bemutatóhelyen állatokat simogathattak a gyerekek, rég nem látott játékokkal játszhattak.  A felnőttek is jól érezték magukat a gyermekkorukat felidéző helyszíneken.

A belvárosban is akadt bőven látnivaló.  Több kisebb kiállítóhely  kapcsolódott az idei programhoz is. A  résztvevő intézmények mindegyikében sokan voltak. Az emberek minél több helyre szerettek volna eljutni a kedvezményes napon.  Csak az idővel fuzottak versenyt, mert nem csak a felnőttek, de a gyermekek is  szívesen elidőztek a  számukra érdekes kiállításoknál. Játékoknál, régi szép babáknál.

Az éjszaka leple alatt is sok érdekességet fedezhettek fel a vendégek.  Olyan sokan voltak kíváncsiak a kínálatra, hogy több helyen már este 8 órára elfogytak a belépőjegyek, de megoldást ott is találtak ahová éjfél előtt érkeztek a látogatók. Senki nem maradt élmény nélkül a Múzeumok éjszakáján Keszthelyen.  

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
 
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
 
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó