Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Élményajándék szegény gyerekeknek
2024. már. 19. kedd | Vonyarcvashegy
Élményajándék szegény gyerekeknek
Jótékonysági délutánt szerveztek Vonyarcvashegyen. Rászoruló gyermekeket láttak vendégül a programon. Volt zene, tánc, játék és kézműves foglalkozás is a szombati eseményen. A szervezők Angyalka batyuja néven tevékenykednek a közösségi oldalakon. Országosan mintegy ezer gyermeknek segítettek már.

Zene, tánc és csupa szórakozás volt a jótékonysági délután. A Somogy vármegyei Nikláról 8 mélyszegénységben élő gyermeket hoztak el Vonyarcvashegyre.

„Azért vagyok itt, mert Jani bácsi és Zsuzsi néni nagyon sokat segített rajtunk. Nagyon sokat köszönhetünk nekik, amit kaptunk és amiben most vagyunk” - nyilatkozta Miklovics Réka. 

A jótékonysági délutánt Megyeriné Borovits Zsuzsanna és férje, János szervezték. Az volt a céljuk, hogy felhívják a figyelmet olyan gyermekek megsegítésére, akik ki akarnak törni a mélyszegénységből. A vonyarcvashegyi házaspár az egész országban folytatja a karitatív tevékenységet.

Megyeri János szervező: „Karitatív tevékenységgel közel öt éve foglalkozunk és országos szintre jutottunk most már el. Magyarországon szerintem nincs is olyan távolság, ahova ne jutottunk volna már el – akár a Miskolctól 70 kilométerre lévő Bódvalenkéig. Igazából mindennel foglalkozunk, az élelmiszertől, gyógyszertől kezdve a háztartási eszközökig mindennel.”

A fellépők és minden közreműködő az első szóra ingyen vállalta, hogy szebbé teszi a rászorulók és a többi jelenlevő délutánját. Az önkormányzat a helyszínt biztosította, a gyermekek szállításához pedig kisbuszt is felajánlottak.

Pali Róbert polgármester: „Ahhoz, hogy újra közösségként éljék meg az életüket, kellenek a közös programok, közös célok, hogy újra közösségként tudjuk az életünket élni. Ha ez jótékonysághoz, egy jó ügyhöz tartozik, akkor Vonyarcvashegy Nagyközségére mindig lehet számítani, pláne ha ez vonyarcvashegyi érdekeltségű is – lakosként – akkor ezt támogatni fogjuk. A beletett munka, energia mindig meghozza a gyümölcsét, ahogy most is láthatjuk a mosolygó arcokat.”

A Megyeri házaspár a közösségi médiában az Angyalka batyuja csoportban szervezi jótékonysági akcióit. Nekik és az önkormányzatnak is az a céljuk, hogy rendszeresen meghívjanak rászoruló gyermekeket a településre. Később szeretnék a nyári Balaton élményével is megajándékozni őket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2020. dec. 18. péntek 12:04 | Keszthely
Idén is megszervezte karácsonyi karitatív akcióját az MSZP helyi szervezete.
| 2020. dec. 9. szerda 14:36 | Vonyarcvashegy
93 nehézsorsú kisgyermeknek segítenek az Angyalka batyuja elnevezésű program keretében.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.