+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az autó a közös nyelv
2017. július 5. szerda 16:34 - Gyenesdiás
Az autó a közös nyelv
15 országból, mintegy 150 terepjáró érkezett a G-amboree Mercedes Találkozóra. A gyenesdiási Faludi síkon harmadik alkalommal bőgtek fel a motorok és nyíltak fel a motorháztetők. A szervezők célja, hogy a világ legnagyobb ilyen típusú találkozóját szervezzék meg, melyen a közös nyelv a G osztályú Mercedes.

A nehéz terep sem akadály a G osztályú Mercedesnek. Ez a típusú terepjáró 1979 óta van gyártásban, majdnem változatlan karosszériával. A hadsereg, és mentőszolgálatok mellett polgári célra is alkalmazzák. Sok érdeklődő figyelte a már-már kultikus darabokat és teljesítményüket.

„Lejöttünk kicsit a Balaton-partra kirándulni több családdal együtt és akkor hallottuk, hogy merci találkozó van. Mi azt hittük először, hogy személykocsik, hogy nem ez a G Merci típus. De mint volt katonaként, katonaviselt emberként szimpatikusak ezek a járművek, meg az akadályok, amiket le tudnak küzdeni vele.” - mondta ez egyik érdeklődő, Pál László. 

A programot három éve szervezik meg Gyenesdiáson, azzal a nem titkolt céllal, hogy a világ legnagyobb Mercedes G találkozója legyen. A kezdeti 50 autót mostanra megtriplázták a négy napos program idejére. Külföldről is nagyon sok különleges darabot hoztak el a fanatikus gyűjtők. 

„Ez egy nagyon jó hely, első alkalommal vagyok a Gamboreen.” – mondja Oliver Schnitzler. A német férfinek nagyon tetszik a Balaton, az érdekes terep is és hogy ennyi G osztály barát van itt. Ez a jármű a szerelme a hobbija, a hétvégi autója, amivel nagyon sokat foglalkozik.

A rendezők nem helyiek, a Balaton közelsége és a különleges terepadottságok vonzották őket ide. Az autótulajdonosok 15 országból érkeztek, főleg középkorú férfiak a rajongói ennek a típusnak, de egyre több fiatal is csatlakozik a fanatikusok táborához.

Horváth Balázs, főszervező: „Én azt gondolom, hogy azok az emberek kedvelik ezt a típust, akik az értékeket keresik, mind a technikai értékeket, mind a számokkal nem kifejezhető értékeket – úgy mint az elegancia, állandóság, tartalom. Itt annak ellenére, hogy majdnem mindenki más országból van nagyon könnyű közös nyelvet találni.”

A G osztályú Mercedesek első típusai ma is róják az utakat. A legújabb példányok mellett szinte minden évjáratot megcsodálhatott a közönség, melyeket a legkülönfélébb kiegészítőkkel és díszekkel szereltek fel. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Műjégpályával és minőségi szabadtéri programokkal várják a vendégeket az adventi hétvégéken.
 
Hetente akár 850 gyermek is iskolarendszerű úszásoktatáson vehet részt a Csik Ferenc Tanuszodában.
 
November 25. a Szovjetunióba elhurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapja.
 
A Zala megyei nagy beruházásokat mutatta be a vállalkozóknak Keszthelyen Lengl Zoltán.
 
Az idén az új lakások ára jelentősen, a használtaké mérsékelten emelkedett országszerte.
 
A programsorozaton ikonikus együttesek koncertfelvételeit láthatja és hallhatja a közönség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár