+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Legyél te is kórustag - nyílt próbát tartott a Salve Regina kórus
2024. február 7. szerda 16:49 - Keszthely
Legyél te is kórustag - nyílt próbát tartott a Salve Regina kórus
Nyílt próbát tartott kedden este a Salve Regina kórus. A Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom énekkarának munkája iránt nagy az érdeklődés, ezért gondolták azt, hogy betekintést engednek a mindennapjaikba. E mellett nem titkolt szándékuk volt az is, hogy lehetőséget biztosítsanak a csatlakozásra.

Minden nagy egyházi ünnepkor közreműködik a Salve Regina kórus a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom szentmiséin. Ezek mellett jótékonysági hangversenyeket is szerveznek, de vezetőjükhöz, C. Tóth Zoltánhoz köthető a Keszthelyi Dalünnep létrejötte is. Az idén 18 éves együttes számos elismerést tudhat magáénak.

A kórus minden héten tart próbát, ezúttal az érdeklődőknek is betekintést nyerhettek a munkába.

„Az egyik tagtársunk a Máltai Szeretetszolgálatban itt énekel már majdnem 20 éve. És ő hívott bennünket a mai programra a kolléganővel együtt. Szeretjük a kórust egyébként.” - osztotta meg Pirosné Althauser Márta.

Hangképző gyakorlatokat minden alkalommal végeznek a kórustagok. Ezek elengedhetetlen ahhoz, hogy szép legyen az ének. Fontos a helyes légzéstechnika is, hiszen így sokkal többet lehet dalolni egy levegővétellel. Az énekesek nagyon szeretik a Salve Regina-t, örömöt ad nekik az együttlét. 

„Miért szeretem? Mert a zene tulajdonképpen az ember életének a része kell, hogy legyen. Jó a közösség, nagy kirándulások voltak, Zolinak rendkívül jó darabjai vannak. És ebbe azt is mondhatnám, hogy van egy nagy adóssága, amit várunk tőle. A rezi várkapitány lányának a történetét ígérte, hogy feldolgozza." - mondta el Prótár János kórustag.

A kórusban jelenleg 27-en énekelnek. Azonban nem titkolt szándékuk, hogy új tagokat toborozzanak. Az együtténeklésnek számos pozitív hatása van, ezeket szeretnék minél többekkel  megosztani.

„Azért nagyböjt előtt hirdettük meg ezt a nyitott kóruspróbát, mert ez egy olyan időszak, amikor nagyjából mindig mindent újratanulunk. Mert az egyházi évnek az állandó tételei ilyenkor szólalnak meg, és azok szinte állandóak és egy-egy új tétellel bővítjük ki a kórusrepertoárt.” - fogalmazott C. Tóth Zoltán karnagy.

A Salve Regina kórust a közeljövőben is többször hallhatják az érdeklődők a templomban énekelni. Csatlakozni bármikor lehet hozzájuk, akár a tagokon, akár vezetőjükön keresztül.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus