Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Lehet regisztrálni a Helikoni Ünnepségekre
2024. feb. 7. szerda | Keszthely
Lehet regisztrálni a Helikoni Ünnepségekre
Április 25-e és 27-e között szervezik meg az idén a Helikoni Ünnepségeket Keszthelyen – jelentette be Manninger Jenő polgármester, és Gyetvai Alexandra, az Újkori Helikoni Ünnepségek Alapítvány elnöke. A szervezés már hónapokkal ezelőtt elkezdődött, és a napokban nyílt meg a regisztrációs felület a diákoknak.

A Nyugat-Dunántúl legnagyobb kulturális seregszemléjére az idén is mintegy 2000 diákot várnak. A háromnapos programot ezúttal is a Goldmark Károly Művelődési Központ szervezi egy új, fiatal és lendületes csapattal. A Helikoni Ünnepségek sajtótájékoztatóján Manninger Jenő arról beszélt, Keszthely a kultúra városa, és ehhez a kétévente megrendezett ünnepség is hozzájárul.

„Ez egy nagy hagyomány, hiszen Keszthely irodalmi központ volt a korábbi évszázadokban is, a kultúra városa. Amire a legbüszkébbek lehetünk, hogy a diákok jönnek el ide, ilyenkor körülbelül 2000 diák van három napig Keszthelyen. Erre készülnek, és itt színvonalas előadásokat tartanak, a gálaműsorban be is mutatják. Az a legfontosabb, hogy tulajdonképpen Keszthelyhez kapcsolódik ez az élményük, egy kulturális élmény. Ezzel a legnagyobb missziót is teljesítjük amellett, hogy ápoljuk ezt a hagyományt.” - tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A Helikoni Ünnepségekkel gróf Festetics György kultúrapártoló tevékenysége előtt tiszteleg a város. Éppen ezért fontosak a hagyományok, így a versenyprogramok mellett az idén is számos kísérőrendezvény – koncertek, előadások – várják az érdeklődőket. Emellett újdonsággal is készülnek, szeretnék a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében megszervezni az eseményt. A két versenynapon öt helyszínen, húsz kategóriában mérethetik meg magukat a fiatalok. A diáksereg mellett számos kísérő és érdeklődő érkezik ebben az időszakban Keszthelyre.

„Az előzetes egyeztetések sikeres lefolytatását követően az alapítványunk 2024. április 25. és 27. között fogja megrendezni a dunántúli szakközépiskolás korosztály legnagyobb kulturális seregszemléjét, a Helikoni Ünnepségeket. Úgy gondolom, hogy az előzetes kalkulációk szerint körülbelül 2000 diák, kísérőik és támogatóik fognak részt venni ezen a rendezvényen.” - emelte ki Gyetvai Alexandra, az Újkori Helikoni Ünnepségek Alapítvány elnöke.

A rendezvény fővédnöke az idén is herceg Festetics György lesz, aki a helikoni láng meggyújtásával indítja el az eseményt. A Helikoni Ünnepségek eseménysorozata jó lehetőséget ad a feltörekvő tehetségek bemutatkozására. Ma már számos olyan ismert ember van hazánkban, aki egykori helikonosnak mondhatja magát. A tervek szerint az idén is neves személyiségek foglalnak helyet a zsűriben. A résztvevő iskoláknak a regisztrációs felület már elérhető a rendezvény hivatalos honlapján.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
Az önkormányzat elindította az új közbeszerzési eljárást.
| 2024. ápr. 30. kedd 19:15 | Keszthely
A három keszthelyi fődíjból kettőt a komolyzenei kategóriában hódították el.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
A fődíjasok gálája zárta a Helikoni Ünnepségeket.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Manninger Jenő polgármester értékelt a Híradó Pluszban.
| 2024. ápr. 26. péntek 19:15 | Keszhely
Nincs Helikon kísérőprogramok nélkül: idén is a Főtér volt ezeknek a központi helyszíne. “Tiéd a színpad”, zenés programok várták a fiatalokat.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
21:30
Hittel,lélekkel
21:40
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:15
22:45
Természetvédelem határok nélkül
23:08
Göcsej Filmfesztivál
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.