+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lehet regisztrálni a Helikoni Ünnepségekre
2024. február 7. szerda 16:37 - Keszthely
Lehet regisztrálni a Helikoni Ünnepségekre
Április 25-e és 27-e között szervezik meg az idén a Helikoni Ünnepségeket Keszthelyen – jelentette be Manninger Jenő polgármester, és Gyetvai Alexandra, az Újkori Helikoni Ünnepségek Alapítvány elnöke. A szervezés már hónapokkal ezelőtt elkezdődött, és a napokban nyílt meg a regisztrációs felület a diákoknak.

A Nyugat-Dunántúl legnagyobb kulturális seregszemléjére az idén is mintegy 2000 diákot várnak. A háromnapos programot ezúttal is a Goldmark Károly Művelődési Központ szervezi egy új, fiatal és lendületes csapattal. A Helikoni Ünnepségek sajtótájékoztatóján Manninger Jenő arról beszélt, Keszthely a kultúra városa, és ehhez a kétévente megrendezett ünnepség is hozzájárul.

„Ez egy nagy hagyomány, hiszen Keszthely irodalmi központ volt a korábbi évszázadokban is, a kultúra városa. Amire a legbüszkébbek lehetünk, hogy a diákok jönnek el ide, ilyenkor körülbelül 2000 diák van három napig Keszthelyen. Erre készülnek, és itt színvonalas előadásokat tartanak, a gálaműsorban be is mutatják. Az a legfontosabb, hogy tulajdonképpen Keszthelyhez kapcsolódik ez az élményük, egy kulturális élmény. Ezzel a legnagyobb missziót is teljesítjük amellett, hogy ápoljuk ezt a hagyományt.” - tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A Helikoni Ünnepségekkel gróf Festetics György kultúrapártoló tevékenysége előtt tiszteleg a város. Éppen ezért fontosak a hagyományok, így a versenyprogramok mellett az idén is számos kísérőrendezvény – koncertek, előadások – várják az érdeklődőket. Emellett újdonsággal is készülnek, szeretnék a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében megszervezni az eseményt. A két versenynapon öt helyszínen, húsz kategóriában mérethetik meg magukat a fiatalok. A diáksereg mellett számos kísérő és érdeklődő érkezik ebben az időszakban Keszthelyre.

„Az előzetes egyeztetések sikeres lefolytatását követően az alapítványunk 2024. április 25. és 27. között fogja megrendezni a dunántúli szakközépiskolás korosztály legnagyobb kulturális seregszemléjét, a Helikoni Ünnepségeket. Úgy gondolom, hogy az előzetes kalkulációk szerint körülbelül 2000 diák, kísérőik és támogatóik fognak részt venni ezen a rendezvényen.” - emelte ki Gyetvai Alexandra, az Újkori Helikoni Ünnepségek Alapítvány elnöke.

A rendezvény fővédnöke az idén is herceg Festetics György lesz, aki a helikoni láng meggyújtásával indítja el az eseményt. A Helikoni Ünnepségek eseménysorozata jó lehetőséget ad a feltörekvő tehetségek bemutatkozására. Ma már számos olyan ismert ember van hazánkban, aki egykori helikonosnak mondhatja magát. A tervek szerint az idén is neves személyiségek foglalnak helyet a zsűriben. A résztvevő iskoláknak a regisztrációs felület már elérhető a rendezvény hivatalos honlapján.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus