+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több fejlesztés is megvalósult 2023-ban Zalaváron
2024. február 7. szerda 18:05 - Zalavár
Több fejlesztés is megvalósult 2023-ban Zalaváron
A Kis-Balaton közelében fekvő Zalavár település sikeres évet zárt 2023-ban. Több fejlesztés pályázati forrás segítségével valósult meg, de a község önerő biztosításával is el tudott végezni beruházásokat. Ezek mellett aktív volt a kulturális és a sportélet, a költségvetésből pedig támogatásokra is jutott.

A gazdag történelmi múlttal rendelkező, 956 lélekszámú település 2023-ban a pályázati forrásokkal együtt 488 millió forintból gazdálkodott. Számos fejlesztést tudtak megvalósítani."Falugondnoki buszt szereztünk be mintegy 15 millió forint értékben. Akkor a ravatalozónk is megújult mintegy 31 millió forint értékben valamint a zárt csapadékvíz rendszert készítettünk a Petőfi Sándor utcában és ez 44 millió forint támogatási forrásból valósult meg. Mind a Magyar Falu programnak köszönhetően és gyakorlatilag annak örülünk, hogy mind emellett, hogy pályázati források mellett tudtunk önerőből is fordítani a településünkre."- mondta el a község polgármestere, Lucz József.

A csendes, biztonságos községben közel 5 millió forint önerőből építették ki a lakosság biztonságérzetét növelő kamerarendszert.

"Sikerült még- amint említettem- pályázati forrást kellett kiegészíteni, az áremelkedések miatt a csapadékvíz elvezető rendszerhez. Ehhez is mintegy másfél millió forintot tettünk hozzá. Az óvodánk csoportszoba bővítéséhez is tudtunk hozzájárulni. Ehhez másfél millió forintot tudtunk biztosítani-a képviselőtestület a költségvetésből- valamint  a 2023 év végén nyertünk egy járda felújításos pályázatotamihez,-hogy egy teljes szakaszt be tudjunk fejezni- 9,9 milliót nyertünk a pályázati forrás keretén belül, de mintegy 2 millió forintot hozzá kellett tennünk, hogy egy teljes szakasz elkészülhessen."- adott tájékoztatás a polgármester.

Zalavárban a közösségek, családok és kulturális programok támogatására is jelentős összeget fordítottak az elmúlt évben. A község templomának 100 éves évfordulójára több napos programot szerveztek, szobrot állítottak Holler Konrád plébánosnak és Adventre megépítették a templomban a térség második legnagyobb betlehemét, utcai díszítéssel is köszöntötték a téli időszakot. Lucz József elmondta, hogy a községben az aktívan működő focicsapatot is támogatták. "Közösségi élet nélkül nem működik az élet. A településen itt nagyon aktívak. Vannak nagyon aktív személyek, akik segítenek ebben nekünk. Amint említettem, felújításra került a ravatalozónk a múlt év során, viszont minden nem fért bele a pályázati költségbe, nem is tehettük meg a pályázatban kiírás szerint és ezért önerőből kellett megvalósítani. A kerítés újrafestésre került,a temetői utakat felújítottuk és mindezt összefogással és csekély ráfordítással."- nyilatkozott Lucz József.

A 2024.évet is stabil költségvetéssel kezdte meg Zalavár. Folytatódnak a megkezdett beruházások. A TOP PLUSZ pályázat részeként épül a kerékpárút és folyamatban van az önkormányzat épületének energetikai felújítása, nyílászárócserével, külső szigeteléssel és napelem rendszer kiépítésével. Zalavárnak régi vágya az öreg magtárépület hasznosítása. 2024-ben szeretnének a 900 nm-es épületben egy Mesterségek Házát létrehozni.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus