+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kitüntetéseket is átadtak a vízi polgárőrök tisztújító gyűlésén
2024. február 6. kedd 17:04 - Balatonberény
Kitüntetéseket is átadtak a vízi polgárőrök tisztújító gyűlésén
Folyamatosan fejlődnek a balatoni vízi polgárőrök. 2022-höz képest is még jobb évet tudhatnak maguk mögött. Nem csak a vízi rendőröknek tudtak segíteni, hanem a Vízügyi Igazgatóságnak is. A hétvégi, Balatonberényben tartott tisztújító gyűlésen ismét 5 évre megszavazták Kerekes Pétert elnöknek.

Az illegális horgászkarók balesetveszélyesek is lehetnek. Legrosszabb esetben tragédiához vezethet ottlétük, hiszen sokszor nem látszódnak ki a vízből. Problémát okoznak az engedély nélkül épített stégek is. Ezeket derítették fel és távolították el ismételten a Balatonból Gyenesdiás és Vonyarcvashegy között a Vízügy emberei. Ebben a munkában segítettek a vízi polgárőrök. Munkájuknak nagyon pozitív volt a visszhangja. Tavaly is tudtak fejlődni, egyre sikeresebb éveket zárhatnak.

„A 2023-as évben ismételten fejlődött az egyesületünk. Ez több támogatónak is köszönhető: Somogy vármegyének, Zala vármegyének, illetve Veszprém vármegyének. Jelen pillanatnyilag most 8 járművel rendelkezünk, amiből 4 minősül hajónak. 2023-ban az együttműködés tovább fokozódott a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Vízügyi Kirendeltségével. Ennek keretében még több illegális élet- és balesetveszélyes horgászkarót, illetve stégeket tudtunk felderíteni.” - mondta el Kerekes Péter a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület elnöke.

A polgárőrségnek az egész országban nagy szerepe van. A Balaton környékén a turisztikai szezonban kiemelt a dolguk. A Balatoni Vízi Polgárőrség tisztújító gyűlésén erről is szó esett. Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke hangsúlyozta, hazánkban 66 ezer polgárőr van, akik 10 millió szolgálati órát teljesítettek közterületen. Hozzátette, sikerük egyik kulcsa az is, hogy a kormány kiemelten támogatta őket.

„Magyarországon egyetlen olyan szervezet a polgárőrség, amelynek a kormányzati költségvetési támogatása 2024-ben nem csökkent. Tehát ez önmagában is azt mutatja, hogy meg vagyunk becsülve.”

A közgyűlésen kitüntetéseket is átadtak. Kiemelkedő munkájukért az Országos Polgárőr Szövetség elismerésben részesítette az Egyesület elnökét, Kerekes Pétert. A 15 éves Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület munkáját elismerő oklevéllel és 300 ezer forintos támogatással köszönték meg. A polgárőrmozgalom támogatásáért Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát kapta a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Kirendeltségének vezetője. Ezüst fokozatot a Balatoni Vízirendézet Rendőrkapitányság Keszthelyi Vízirendészeti Rendőrőrs járőrvezetője vehetett át. Bronz fokozattal a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. Keszthelyi Kirendeltségének halőrét ismerték el.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus