+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jótékonysági koncert a Keresztapa filmzenéjével
2024. január 23. kedd 14:41 - Keszthely
Jótékonysági koncert a Keresztapa filmzenéjével
A program kettős célja az intézmény alapítványának támogatása, azon keresztül a szakmai programok növelése. Másodsorban az estét köszönetnyilvánításnak is szánták az intézményt eddig is támogató partnereknek.

A jótékonysági koncert meghívott vendége a Chanson Brass zenekar volt.  Az együttes elsődleges célja a hagyományos rézfúvósötös zeneirodalmának minél szélesebb körben történő bemutatása. Keszthelyi koncertjüket a társadalmi szerepvállalásuk részének tekintik, amit rendkívül fontosnak tartanak.

„Együttesünket igazából a jótékonyság vezérelte, azon belül, hogy a Keszthelyi Közgazdasági Szakképzési Alapítvány keretein tudunk most fellépni. Az alapítványnak köszönhetően kialakult egy jó együttműködés, és itt talán leginkább motiváló tényező az most a szakképzés iránti igény, és annak a motivációja jelentette együttesünk számára, még ha mi most ezt a hangjegyek világán keresztül is mutatjuk be elsősorban.” - nyilatkozta Balázs Gábor, a Chanson Brass ötletgazdája.

A koncerten köszöntőt mondott Páhi Sándorné Szalai Éva, igazgató. Beszédében elmondta, sikeres évet zárt az intézmény. 2023-ban 86 tanuló részesült elismerésben országos- területi- tanulmányi- illetve sportversenyen elért helyezéséért. Mindezt a Keszthelyi Közgazdasági Szakképzésért Alapítványon keresztül tudták támogatni, aminek már majdnem 30 éves történelme van.

„1995-ben jött létre az iskola alapítványa, a Keszthelyi Közgazdasági Szakképzésért, aminek az elsődleges célja az volt, hogy a diákokat támogassa. Szülői kezdeményezésre jött létre, köszönthetjük itt a koncertünkön a szülői támogatókat is, de most már a fő feladatokat az iskola oktatói látják el, és az iskola oktatói kezelik az egész pályázati munkát, az alapítvány munkáját, és így a tehetséges diákok támogatását is.”

A koncert nyitott volt, bárkit szívesen fogadtak. Dr. Horváth István minden környező iskolával jó kapcsolatot ápol. Lehetőségeihez képest bármilyen hasonló eseményre elmegy és támogatja a célokat.

„Én azt gondolom, hogy a társadalmi felelősségvállalásnak egy fontos része, hogy akinek módja van, az segítsen. Különösen olyan célokban, hogy egy iskolai alapítványon keresztül diákokat, a diákoknak a munkáját az előmenetelét segítsük.”

A koncert osztatlan sikert aratott a nézők között. A hagyományteremtési céllal létrejött programmal az intézmény köszönetét fejezte ki a duális partnerek, a civil szervezetek és a szülők irányába, akik egész évben támogatják a diákokat és az iskolát.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus