Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Előkelő helyen a Közgáz a technikumi rangsorban
2024. jan. 17. szerda | Keszthely
Előkelő helyen a Közgáz a technikumi rangsorban
Huszonharmadik helyen szerepel a Közgazdasági Technikum az Innovatív Képzéstámogató Központ technikumi rangsorában. A keszthelyi intézmény az ország 381 technikuma között foglalja el az előkelő helyezést. Az iskola már korábban bekerült a TOP 100-ba, de a tavalyi eredményükön sikerült javítani.

Digitális kultúra óra van a közgázban. Az iskola informatika termében 16 modern számítógép áll a tanulók rendelkezésére. Az eszközöket a fenntartó Zalaegerszegi Szakképzési Centrum segített beszerezni. Az intézményben több digitális technika segíti az oktatást, ez kiemelten fontos az itt tanuló diákok naprakész képzéséhez, ugyanakkor a rangsorban elért eredményhez is hozzájárult. A közgáz egyre népszerűbb, jelenleg 294-en járnak az iskolába, ahol a férőhelyek száma 300, így csaknem teltházzal működnek.

„Itt a közgázban összességében egy nagyon versenyképes tudást kapunk. A tanáraink arra törekednek, hogy minél könnyebben elhelyezkedjünk, könnyebbé tegyék a továbbtanulás folyamatát, ami összességében egy nehéz folyamat. Minden segítséget és tudást próbálnak nekünk átadni. Összességében ez egy elég családias iskola, nagyon szeretek ide járni, és örülök, hogy ennek a közösségnek a részese lehetek.” - mondta Sulyok Valencia, a ZSzC Keszthelyi Közgazdasági Technikum tanulója.

A közgázban a tanulás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a különböző programokra, a közösségépítésre. A hagyományos közgáz héten osztályvetélkedőket szerveznek, ahol a fiatalok nemcsak tudásukat, hanem kreativitásukat is megcsillogtathatják. A tanulók rendszeresen indulnak különböző versenyeken, ahonnan szép eredményekkel térnek haza. Az ott szerzett tapasztalatokat motivációs nap keretében osztották meg a társaikkal. A közgázosoknak tavaly lehetőségük volt Portugáliába utazni az Erasmus+ programnak köszönhetően, itt nemcsak a szakmai, hanem a nyelvtudásukat is fejleszthették. Ezek a programok motiválják a fiatalokat a jobb tanulmányi eredmény elérésére, amely nagyon sokat számít az intézményi rangsor felállításánál.

„Nagyon fontos, hogy mérik például a beiskolázást. Azt gondolom, hogy a beiskolázásunk nagyon sikeres, egyre több gyereket és egyre jobb tanuló gyereket tudunk beiskolázni. Aztán nagyon fontos az, hogy ha van tehetséges gyerek, akkor kihozzuk a legjobbat, ehhez viszont szakmailag nagyon jól felkészült csapatunk van, nagyon jó tanáraink vannak. Tehát a jól tanuló gyerekek mellett egy motivált, és erős szakmai csapat dolgozik itt a közgázban. Úgy gondolom, hogy ez a két összetevő a legfontosabb.” - tájékoztatott Páhi Sándorné Szalai Éva, a ZSzC Keszthelyi Közgazdasági Technikum igazgatója.

Az intézmény a végzett diákjainak eredményeit is követi. Ezekből az látszik, hogy a gyakorlatot teljesítő tanulóknak a partnerek sok esetben munkalehetőséget ajánlanak. Akik felsőoktatásban tanulnak tovább, elsősorban a Pannon Egyetem zalaegerszegi karát vagy a győri egyetemet célozzák meg. Ugyanakkor a Corvinusra és a Budapesti Gazdasági Egyetemre is nyernek felvételt keszthelyi közgázosok. A Georgikonnal is egyre erősebb a kapcsolata az intézménynek, így ide is egyre több diák jelentkezik.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Pályaválasztási tábort szervezett a Közgazdasági Technikum.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. már. 20. szerda 19:15 | Keszthely
Közös szakmai napot tartott a marosvásárhelyi Transilvania Kereskedelmi Kollégium és a keszthelyi Közgáz.
| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
A Premontrei és a Közgazdasági Technikum második és harmadik helyen végzett a rangsorban.
| 2024. jan. 23. kedd 14:41 | Keszthely
Hagyományteremtő céllal rendezett jótékonysági hangversenyt a Közgazdasági Technikum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.