Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / 19 év rajzaiból nyílt kiállítás
2024. jan. 11. csütörtök | Keszthely
19 év rajzaiból nyílt kiállítás
Gyerekrajzokból nyitott kiállítást a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület. A szervezet 19 év után költözik új helyre, és a raktár kipakolása után kerültek a kezükbe az elmúlt évek pályázataira beérkezett művek. A madarak és fák napjához kapcsolódó alkotásokból sokszínű tárlat állt össze.

Békára vadászó gólyák, fákon fészkelő madarak és az erdő ezer arca elevenedik meg a gyerekek rajzain. A Csány-Szendrey iskola aulájában 71 alkotást állítottak ki. Az általános iskolások munkái mellett óvodások művei is helyet kaptak. Ezeken érdemes megfigyelni a különböző technikák használatát. A madarak és fák napjára beérkezett rajzokat megőrizték, és most be is mutatják az érdeklődőknek.      

„Ahhoz túl értékesek, és a természethez való viszonyulásukról szól a gyermekeknek, hogy ezek csak úgy egy íróasztal fiókjában maradjanak meg. Sok évnek az összegyűjtött munkái, a madarak és a fák világnapjára érkeztek be a Keszthelyi Környezetvédő Egyesülethez. Sok éven át a díjazások után egyik fiókról a másikra tevődtek. Amikor én ezeket megláttam, akkor mindenképpen éreztem és tudtam, hogy túl értékesek ahhoz, hogy ezek csak úgy nekünk legyenek meg, hogy ezt meg kell mutatni.” - mondta Péntek Tímea, a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület tagja.

Az egyesület a Csány-Szendrey iskolában bérelt egy helyiséget 19 éven át. Itt tárolták a különböző eszközeiket, felvilágosító kiadványaikat, és összejöveteleket is tartottak. Most azonban az iskolának szüksége van a helyiségre, ezért kellett kiköltözniük. Mivel nagyon jó a kapcsolat az intézménnyel, ezért döntöttek úgy, hogy búcsúzóul itt rendezik meg a gyerekrajz kiállítást. A csaknem két évtized alatt az egyesület nemcsak városszerte, hanem a Csány-Szendrey iskolában is aktívan tevékenykedett.

„Nagyon sok olyan esemény volt, amit az iskola diákjaival, tanáraival együtt bonyolítottunk. Nemcsak faültetések, virágültetés, udvarrendezés, hanem a Csókakői-pataknak a tisztítása. Nagyon sok fával gyarapítottuk mi is az iskola udvarát, fenyőfával, kőrissel és egyebekkel. Terveztünk zöld homlokzatot az iskola homlokzatára, a zöld suliudvarok pályázat keretében készült az udvaron sok minden, ami az itteni gyerekek ötletei alapján valósult meg.” - emelte ki Forstner Anna, a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke.

Az egyesület továbbra sem szakad el a Csány-Szendrey iskolától. A jövőben ugyanis a belvárosi tagintézményben bérelnek egy helyiséget, amelyet a GESZ bocsátott a szervezet rendelkezésére. A gyermekrajzokból készült tárlatot egy hétig láthatják az érdeklődők a Fodor utcai épület aulájában.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Balatongyörök
Különleges alkotásokból nyílt kiállítás a Györöki Nyári Tárlaton.
| 2024. júl. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
A Balatoni Múzeum első néprajzosának kiállítással állított emléket az intézmény.
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
Képzőművészeti műhelymunkát szerveztek Vonyarcvashegyen
| 2024. jún. 4. kedd 19:15 | Keszthely
Az Árpád- és a középkori Dél-Zala világát mutatja be a Balatoni Múzeum.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
A tárlat szeptember 8-ig látható.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
11:15
Sporttárs
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.