+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Gödöllő nyerte az AgroVIRTUS-t
2023. december 11. hétfő 13:07 - Keszthely
Gödöllő nyerte az AgroVIRTUS-t
A MATE Georgikon Campusán szervezték meg az AgroVIRTUS döntőjét. Az ország egyik legnívósabb agrár vetélkedőjének utolsó fordulójában öt csapat mérkőzött meg egymással. A keszthelyi hallgatók az elődöntőig meneteltek, így a legjobb tíz csapat közé jutottak.

Öt fordulón keresztül versengtek egymással a hallgatók. Az első hetekben az online térben kellett megoldásokat kidolgozniuk egy valós vállalat szimulált problémáira. A feladat az volt, hogy olyan projekteket készítsenek a meglévő adatok alapján, amelyek valóban megvalósíthatóak. Az elődöntőben és a döntőben szakmai zsűri előtt kellett prezentálniuk a terveket.

„Mi egy autonóm robotnak a  behozatalát akartuk a cégnek javasolni, ami teljesen automatikusan végzi el a feladatait. Nem kell hozzá gépkezelő és akár otthonról is lehet igazából kezelni. Napi 24 órában tud menni, egyszerű, és már egyébként Európában, Ausztráliában és Magyarországon is van olyan cég, aki ezzel foglalkozik.” - mondta Dezső Márton, a MATE Gödöllői Campus hallgatója.

A 2018-ban indult AgroVIRTUS vetélkedőben kiemelten fontos a csapatmunka,  a talpraesettség és természetesen a szakmai tudás. Az idei döntőben egy Somogy vármegyei sertéstelep különböző problémáira keresték a megoldást a fiatalok. Terítékre került az öntözőrendszer korszerűsítése, valamint a pénzgazdálkodás optimalizálása.

„Megpróbáljuk egy kicsit kiegészíteni azt a tudást, azt a szakmai tudást, amit az egyetemen, az agráregyetemeken a hallgatók kapnak. Egy picit a gyakorlati képzést azzal megtámogatni, hogy egy picit innovatívabban gondolkodjanak, foglalkozzanak élő, megfogható gazdasággal, gazdaságnak az adataival, és ebből ők kihozzanak valami olyan megvalósítható ötletet, ami gyakran annak a gazdaságnak, akinek az adatain alapul ez a verseny, ők is jó ötletnek tartják és akár hasznosítják.” - tájékoztatott Okner Péter, az AgroVIR Kft. cégvezetője.

A zsűriben agrárszakemberek foglaltak helyet, akik az ágazat különböző területeiről érkeztek. Az egyetemisták prezentációi után kérdéseket tehettek fel a csapatoknak.A versenyen a Georgikon hallgatói is megmérették magukat, ők a legjobb tíz között végeztek. A campus nagyon sokat készült arra, hogy méltó körülményeket biztosítsanak a döntőben.

„Nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén is a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem adhat otthont a rendezvénynek, és első ízben a Georgikon Campus rendezhette meg az AgroVIRTUS-nak az akadémiáját, illetve döntőjét. Magyarország – azt mondhatjuk – egyik legnívósabb, legszínvonalasabb és leglátványosabb digitális agrármenedzsment versenye, úgyhogy nagyon büszkék vagyunk rá, hogy mi szervezhettük meg ezt az eseményt.” - emelte ki Szabó Péter, a MATE Georgikon Campus általános campus főigazgató-helyettese.

Az egymillió forintos főnyeremény mellett a csapatok tagjai nem csak tudással, hanem kapcsolati tőkével is gazdagodtak. A döntőt a MATE Gödöllői Campusának IdeGÖSSERoppanás csapata nyerte.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus