Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Hagyományos Mikulás Kupán vetélkedtek
2023. dec. 4. hétfő | Keszthely
Hagyományos Mikulás Kupán vetélkedtek
Hosszú éves hagyományt élesztettek újra a Csány –Szendrey AMI-ban. A COVID óta nem volt decemberben nagy közösségi rendezvény. Szombaton újra versenyezhettek az alsó tagozatos osztályok tanulói és a szülők a Mikulás kupáért. A jó hangulatú Mikulás váró rendezvényen a gyorsaság és az ügyesség kapott főszerepet.

Verseny előtti bemelegítés a sportcsarnokban. A Mikulás kupa résztvevői alaposan felkészültek az osztályok közötti versenyre. A sérülések megelőzése érdekében mozgatták meg a szülőket és a gyerekeket. A Csány-Szendrey iskola alsósai vettek részt a játékos sportvetélkedőn. A programnak nagy hagyománya van az iskolában."Három,ma már nyugdíjban lévő kolléganő kezdte el még a Csányi iskolának a tornatermében és aztán ez kinőtte magát. Ma már itt vagyunk ebben a tornacsarnokban és az egész alsós munkaközösséget megmozgatja. S készülünk rá már hónap elejétől kezdve. Én azt gondolom, hogy a gyerekek és a szülők nagyon örülnek, hogyha van egy ilyen rendezvény."- mondta el a főszervező,Csikós Krisztina.

Megérkezett a nagyszakállú is, aki megígérte a kicsiknek,hogy igyekszik a kívánságokat teljesíteni. Majd leült a közönség közé, hogy megnézze mennyire gyorsak és ügyesek a vetélkedőn a csapatok. A szülők is újra gyermeknek érezhették magukat. Örömmel versenyeztek csemetéjükkel. "Én azt gondolom, hogy mivel a digitális világban egyre nagyobb szerepet kell, hogy betöltsön ezek az analóg kapcsolatok megélése,hogy a gyermek tapasztalatot szerezzen a tekintetben, hogy milyen is együtt lenni. Hogy mi felnőttként annyiszor mondunk, hogy a játszótéren mit csináltunk, hogy bicikliztünk, de nem mutatunk- azt hiszem- elegendő példát. Ez a rendezvény úgy gondolom, hogy megfelelő arra, hogy a szülő példát mutasson."- nyilatkozott Dr. Bozi Renáta.

A játékos feladatokban volt hóember futás, szánkóhúzás,karácsonyfa díszítés és zsákcipelés. A felnőtteknek és a gyermekeknek is alaposan helyt kellett állni. A kicsik bátran elmondták melyik feladat volt számukra a legviccesebb.

"Apa volt a rénszarvas és zsámolyban bent ültem. - Nehezek voltak a feladatok?- Igen."- mondta Pitzer Anna Abigél.

A hagyományos vetélkedő a Covid miatt többször elmaradt. Négy év után újra megtelt az iskola sportcsarnoka a Mikulás kupán. A rendezvénynek nagy a közösségépítő szerepe."Itt kötetlen formában találkozik szülő,gyermek, pedagógus és azt gondolom, kötetlenül mindenki jól érezve magát, közösen egy zsíros kenyeret,egy teát elfogyasztva a közösség épül és bepillantást nyerhetünk a különböző kisgyerekeknek az életébe, a családjába. Nagyon fontos a mai világban, hogy a telefon és az Ipadek és a számítógépek világában, édesanyjával, édesapjával közösen oldanak meg egy olyan feladatot ami esetleg az osztályt előbbre viszi."- emelte ki a rendezvényen az iskola igazgatója Dósa Zsolt.

A verseny mindvégig jó hangulatban telt. A gyerekek és a szülők a váltóversenyekben garantáltan megmozgatták magukat. Az eseményen 16 alsó tagozatos osztály vett részt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Megyei bajnokságot nyert az U19-es labdarúgó csapat.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Mozogni vágyó fiatalok és idősek, kicsik és nagyok számára rendeztek sportprogramot Gyenesdiáson, “Gyenesi testébresztő” címmel.
| 2024. már. 1. péntek 19:15 | Keszthely
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
| 2024. jan. 26. péntek 14:34 | Keszthely
Idén is gálaműsorral tisztelgett Keszthely városa a település eredményes sportolói előtt.
| 2023. dec. 20. szerda 10:24 | Keszthely
Szemléletformáló bringás nappal várták a gyerekeket a tornacsarnokban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.