+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Célkeresztben sikeres keszthelyi sportolóink
2023. december 1. péntek 16:05 - Keszthely
Célkeresztben sikeres keszthelyi sportolóink
Célkeresztben sikeres keszthelyi sportolóink címmel tartott interaktív találkozót a Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör a könyvtárban. Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei, de edzők és további sikeres sportolók is részt vettek az eseményen.

14 és fél év kihagyás után négy versenyszámban is győzedelmeskedett tavaly a 10 méteres futócéllövő országos bajnokságon Keczeli Bianka. A világ- és Európa-bajnok sportoló egyéniben és csapatban is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Sikerét idén, a november végén megrendezett salgótarjáni OB-n is megismételte.

„Tavaly éreztem úgy, amikor már az űrt egyszerűen nem tudtam betölteni semmi mással, úgy éreztem, hogy nekem vissza kell orientálódnom a sportlövészethez. Nyilván a lehetőségek megváltoztak. Családanyaként, vállalkozóként, háziasszonyként már nem olyan egyszerű az élsportban működni, mint annak idején, ahogy volt. Úgy vagyok ezzel a dologgal, hogy egyszerűen hagyom magam áramolni azzal az életérzéssel, ami nekem jó és én azt hiszem, hogy itt vagyok jó helyen.”

Major Veronika is sorra nyeri az Európa- és világversenyeket ebben az évben is. Tele volt az edző- és versenynaptára. Még idén egy edzőtábor és egy EB-válogató vár rá. Nincs ideje a pihenésre, célja ugyanis az olimpiai kvóta megszerzése.

„Az olimpiára, hiába nincsen még kvótám, gőzerővel készülök. Hiszen azt gondolom, hogy mindig az olimpia a versenyző számára a legfontosabb verseny. Akár az életében, akár az aktuális versenynaptárban. Úgyhogy hiába nincsen még indulási jogom, gőzerővel készülök, hiszen azt gondolom, hogy azért előfordulhat, hogy szerzek majd.”

A sikeres hölgyek vastaps keretében érkeztek a beszélgetésre a könyvtárba. Őket Dr. Iglódi Endre mutatta be. Mint elmondta, célja, hogy minél közelebb hozza a beszélgetéssel a sportolókat az érdeklődőkhöz. Rájuk méltán lehet büszke Keszthely.

„Csodálom őket. Eleve az, hogy egy keszthelyi szülött 25 esztendősen olimpikon, világbajnok, Európa-bajnok és itt van előtte a következő nagy játék lehetősége, Párizs. És ő valóban ideszületett, itt él közöttünk, a mindennapjaiban itt edz, itt dolgozik egy kisvárosban, ez a mai világviszonylatban egy elképesztő dolog. A másiknak egyszerűen csodálója vagyok.”

Az est során a sportlövő hölgyek mellett edzőiket is megszólította a műsor házigazdája, de lehetőséget biztosított a bemutatkozásra más sikeres sportolóknak is. A publikum tapssal jutalmazta többek között Szedlák Ádám serdülő sportlövőt, aki Salgótarjánban szerzett aranyérmet az országos bajnokságon.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus