+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ingyen kaphatnak a keszthelyiek LED-izzókat
2023. december 1. péntek 14:55 - Keszthely
Ingyen kaphatnak a keszthelyiek LED-izzókat
Ingyenes lakossági LED-csereprogramhoz csatlakozott Keszthely. Egy gazdasági társaság és a kormány támogatásával juthatnak a keszthelyiek energiatakarékos fényforrásokhoz. A programba december 15-ig lehet regisztrálni. Az akció célja a kisebb energiafelhasználás és a kevesebb keletkező hulladék, amivel lesz alacsonyabb környezeti terhelés.

Ilyen LED-izzókhoz juthatnak hozzá a keszthelyiek. Meghatározott feltételek mellett ingyen kaphatják meg a fényforrásokat. A programban történő részvétel feltétele, hogy az ingyenesen megkapott LED-ek a jelentkezéskor megadott háztartásban használatba kerüljenek, minimum 2 évig. Az önkormányzat a CYEB Energiamegoldások Kft-vel szerződött a programra.

Manninger Jenő polgármester: „Ez egy kormányzati program. A kormányzat kötelezővé teszi ezeknek a cégeknek, hogy energiahatékonysági programokat is valósítsanak meg. A kevesebb fogyasztás az egy össznemzetgazdasági érdek is, ezért támogatja a kormányzat. Mi pedig részt veszünk benne és kérjük a keszthelyi lakosokat is, hogy regisztráljanak, hiszen a következő hónapokban hozzá tudnak jutni ingyenesen ezekhez az égőkhöz.”

A LED-izzókat a Fejér György Városi Könyvtárban lehet majd átvenni. Regisztrálni ITT lehet. Ezt követően mindenkit részletesen értesítenek. Egy 2017-es gyártói felmérés szerint a magyar háztartásokban a hagyományos, a kompakt és a LED-izzók aránya egyaránt 25 százalék körüli. Az otthonok 54 százalékában pedig már van legalább egy LED-izzó. A hagyományos villanykörték a felhasznált energia 2-5%-át tudják fény formájában kisugározni. A maradék 95-98% energia pedig hővé alakul. Ugyanakkora megvilágítás eléréséhez egy LED-nek akár 80-85 százalékkal kevesebb energia is elég egy izzószálas égőhöz képest.Míg egy “klasszikus” izzó élettartama körülbelül 1000 óra, addig egy LED - minőségétől függően - ennek sokszorosát, 5 000-15 000 órányi folyamatos használatot is bír.Egy átlagos magyar háztartásban közel 20 darab izzó található. A világítás költsége a teljes villanyköltség körülbelül 30 százalékát teszi ki.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus