+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkapták a mobilos betörőket
2023. november 30. csütörtök 15:34 - Keszthely, Zalaegerszeg
Elkapták a mobilos betörőket
Rendőrkézen vannak a mobiltolvajok. A zalai egyenruhások tetten értek egy román állampolgárságú párt, amikor ismét betörtek az Alphaparkban egy keszthelyi telefonszaküzletbe. A nyomozás során kiderült, hogy az ország több üzletéből is lopott a páros. Az elfogásról sajtótájékoztatón számoltak be.

Október 3-án helyszíneltek a rendőrök a Telekom keszthelyi üzleténél. Az egyenruhások kora reggeltől kerestek ujjlenyomatokat és kutyát is bevetettek. Az elkövető 62 készüléket vitt el mintegy tízmillió forint értékben.

Egy hónappal később Nagykanizsán is betörtek egy műszaki áruházba. Egy betondarabbal ütötte be az üzletek ajtaját az elkövető, a rongálással is több százezer forint kárt okozott. Az üzletből összesen 17 darab telefont, táblagépet és okosórát vitt magával a tolvaj mintegy 1 millió 346 ezer forint értékben.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság mindenre kiterjedő nyomozás eredményeként azonosított egy román állampolgárságú párt. A bűncselekmények feltételezett elkövetőit országos koordináció keretében kutatták fel. Erről már sajtótájékoztató keretében számoltak be.

„Az elkövetések rendkívül gyorsan zajlottak. Másfél-2 perc körülbelül, távozott is a helyszínről. Megállapítottuk a digitális nyomok elemzése során, hogy összefüggésbe hozható a bűncselekmények elkövetésével, tehát több helyszínen megjelenik egy román honosságú személygépkocsi, melyben egy férfi és egy hölgy foglalt helyet. Ezt követően célzott intézkedések alapján észleltük, hogy a gépkocsi november 25-én Keszthely területére visszaérkezik.” - fogalmazott Dänhardt Alexandra a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője.

A tettesekre itt csaptak le a rendőrök, amikor ugyanabba a keszthelyi üzletbe törtek be. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztálya segített az akcióban. Az egyenruhások a páros férfi tagját telefonokkal felpakolva érték tetten, miközben távozni akart a helyszínről. Az autóban várakozó tettestársát is pillanatokon belül elkapták.

„A jelentősége elsősorban mindenképpen az okozott kár mértékétől függ. Egyrészt ugye a keszthelyi bűncselekmények elkövetése során is már jelentős kárt okozott a két bűncselekménnyel összefüggésben mintegy 14 millió forint kárt okozott az elkövető. Arról nem is beszélve, hogy követett el Nagykanizsán is és az ország más részein, más városaiban is műszaki áruházak sérelmére bűncselekményt.” - fejtette ki Kozma István a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője.

A nyomozók a 42 éves férfit és a 21 éves nőt kihallgatták, majd őrizetbe vették. Kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság elrendelt. A zalai rendőrök tovább nyomoznak a számlájukra írható további bűncselekmények felderítése érdekében.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus