Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Konferenciát tartottak a horgászok
2023. nov. 29. szerda | Rádpuszta
Konferenciát tartottak a horgászok
December közepéig tartanak a lehalászások a Balaton környéki tógazdaságokban, és a telepítés is befejeződik addigra. Többek között erről is tanácskoztak a Rádpusztán rendezett Balatoni Horgász Konferencián. Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszélt a horgászokat érintő tévhitekről is a szakmai tanácskozáson.

Már októberben is többször járt a halszállító autó Keszthelyen. Süllőket, balinokat és pontyokat telepítettek a Balatonba. Az uszonyosok az öreglaki tógazdaságokból származtak. Ősszel a halaknak a helykeresési időszaka zajlik, tavaszra szokják meg az új környezetet. A lehalászások és a telepítések december közepéig lezajlanak, erről Szári Zsolt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszélt a Balatoni Horgász Konferencián. Előadásában az elmúlt időszak tévhiteit is el kívánta oszlatni.

„Gyakran ér az a vád bennünket, hogy direkt szaporodásképtelen pontyokat telepítünk. Például, hogy az angolna az itt szaporodik a Balatonba, azért van még mindig angolna. Hogy a kihelyezett hal ott marad, ahova kihelyezzük és azért nem lehet fogni, mert nagyon kevés helyre helyezünk ki., vagy csak az egyik medencébe helyezünk vagy a másikba. A süllőfészkeket kiszedjük a Balatonból, elvisszük és alig hozunk vissza helyettük, tehát vannak itt olyan gondolatok és olyan tévhitek a horgászok körében, amelyeket most igyekszem megmagyarázni.”

A vezérigazgató arról is beszámolt, hogy a tavaszi pontyelhullások nem a bojlis versenyek miatt történnek. Úgy fogalmazott, ha így lenne, akkor az őszi megmérettetések után is meg kellene jelennie a tetemeknek. Hangsúlyozta, ez egy betegség miatt alakul ki a halaknál. A törpeharcsák okozta problémák is fennállnak még, azonban eredményes volt idén a gyérítési program.

„Muszáj kivenni a vízből, de mi ezt igyekszünk gyorsítani ezt a folyamatot azzal, hogy halászati engedélyben kértük a törpeharcsa gyérítés megvalósíthatóságát. Varsás módszerrel, dobóhálóval, elektromos halászgéppel és már az idei évtől merítő szákkal is gyérítjük a törpeharcsát.” - osztotta meg Nagy Gábor horgászati ágazatvezető.

A konferencián beszámoltak arról, hogy új sorozatot is indítottak. Ennek keretein belül bemutatják a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. tógazdaságainak munkáját. Elsőként az irmapusztai tevékenységét ismertették.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 23. péntek 19:15 | Hévíz
A Hévízi-tó alatti műtárgytól számított 500 méter hosszú csatornaszakaszon fogási tilalom van.
| 2024. jan. 12. péntek 16:32 | Keszthely
A tavaly kiváltott engedélyek január 31-ig érvényesek.
| 2023. okt. 6. péntek 18:01 | Keszthely
A Keszthelyi-öbölben is többször engedtek már a magyar tengerbe uszonyosokat az idén.
| 2022. okt. 12. szerda 16:04 | Keszthely
A szorult helyzetben lévő ágazat mindent megtesz azért, hogy a magyar fogyasztókat kiszolgálja.
| 2022. már. 23. szerda 17:18 | Balaton
Péntektől engedélyezett lesz a besétálós horgászmódszer a Balatonon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.