+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szépkorú Szombat
2023. november 28. kedd 15:40 - Gyenesdiás
Szépkorú Szombat
Időseit ünnepelte Gyenesdiás a hétvégén az általános iskola aulájában. A programon többek között a helyi dalárda kápráztatta el a közönséget. A kulturális események mellett finom falatokkal is várták a szépkorúakat, ezúttal is disznótorossal. Az alkalmon a legidősebb gyenesdiásiakat külön köszöntötték.

A településen már hagyomány, hogy ezen az eseményen külön köszöntik a legidősebb lakókat. Zugonyi József 1936-ban született és 1986 óta és a településen. Itt építették meg a családi házukat, alakították ki személyes környezetünket, és azóta itt érzi jól magát. Mint fogalmazott,  ezen a helyen lelt otthonra.

„Szeretek Gyenesdiáson élni, és szeretnék még egy jó 10 évet itt élni még!”

A Gyenesdiási Dalárda kettős szerepben vett részt a rendezvényen: Egyrészt idősekként a rendezvény vendégei voltak, másrészt előadásukkal színesítették a programkínálatot. A Gyenesdiási Dalárda vezetője, Pékné Orbán Julianna Ilona szerint rendkívül fontos a szépkorúak támogatása ezen a településen is, mint mindenhol. A dalárdának a művészeti tevékenység mellett az a célja, hogy biztosítson egy olyan közösséget, ami összetartja az embereket.

„Mindig az a leglélekemelőbb, amikor a saját közösségeinkkel össze tudunk jönni, mint ez a mai nap is, hisz itt mindenki ismeri egymást. Nemcsak ismeri, hanem össze is dolgozik a rendezvényeken, ez egy óriási csapatmunka, és mondhatom azt, hogy a dalárda sikere nagyban függ attól, hogy rendkívül jó Gyenesdiás vezetősége, ami a civil szervezeteket, mindenféle közösségeket támogatja, a kéréseiket mindig meghallgatja.”

Az önkormányzat minden évben lelkesedéssel szervezi meg ezt az ünnepséget, tisztelettel gondolva azokra, akiknek köszönhető Gyenesdiás múltja és jelene.

„Örülünk egymásnak, szeretettel vagyunk egymás felé, és ez egyfajta kultúrát is feltételez minden egyes gyenesdiási tekintetében, akik tősgyökeresek, vagy azok akik ideköltöztek hozzánk. És hogyha ezt így vesszük, akkor úgy érzem, hogy mindez kötelez bennünket, hogy az önkormányzat az idősek előtti tisztelgését minden esztendőben kifejezze, és ez a tisztelet ne csak egy napról szóljon, hanem egy egész esztendőről.” nyilatkozta Gál Lajos, a település polgármestere.

Gyenesdiáson  minden évben még az adventi időszak előtt,  Katalin, vagy András napján rendezik meg a szépkorúakat összefogó programot.

„Nagyon büszke lehetek rá, az önkormányzat nagyon tiszteletben tartja a nyugdíjasokat, az öregeket mindenben segíti, és az öregek napját ilyen nagyon finom disznótorossal ünnepeljük meg az idősek napját” mesélte Keresztes József, aki 15 éve felel az ételért.

A rendezvényen közel 200-an vettek részt. Az ünnepség mögé számos segítő is felsorakozott, de helyi vállalkozások is támogatták a programot.

Pelikán Péter - Keszthely TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus