+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tartalmas hetük volt a közgázosoknak
2023. november 17. péntek 17:49 - Keszthely
Tartalmas hetük volt a közgázosoknak
Ki mit tud, pályaorientációs nap és osztályvetélkedők színesítették az idei közgáz hetet. Az iskola jórészt játékos formában, a szakma ismereteit csempészte be az osztályok közti vetélkedőkbe. A pályaválasztás kiemelt téma most az intézményben. A statisztikák szerint nagy arányban folytatják a tanulmányaikat a felsőoktatásban a közgázosok.

Szakmai kulcsszavak és a mesterséges intelligencia segítségével oldották meg az egyik feladatot a közgázosok. A humort egyáltalán nem nélkülözték a programok.

„Ennek az egésznek a lényege, hogy közösségépítő legyen, újra együtt vagyunk, beszélgetünk és nem csak mindenki elmegy egymás mellett, hanem minőségi időt is együtt töltünk” - nyilatkozta Sulyok Valencia tanuló. 

A kézügyesség mellett a tudomány, a sport és a művészet széles tárát sorakoztatták fel a feladatsorban. Az osztályok egymással versengtek a ShowHajtás 3.0 nevet viselő vetélkedőn.

Béres Tibor igazgatóhelyettes: „Én azt gondolom, nagyon jó kis közösség van itt a Közgázban, a gyerekek együttműködőek, csapatban is jól tudnak dolgozni. Majd meglátjuk – a zsűri egyik tagjaként – hogy milyen eredmények születnek a végén.” 

A hagyományos Közgáz hét három napján újrahasznosított origami figurák, Tiktok videók és a NAV tudatos adózási pályázatára is készültek anyagok. A 7-8. osztályosoknak beiskolázási napot is szerveztek. Munka, vagy karrier? Ez most a legfontosabb kérdés a közgázosoknak. A középiskolásoknak is megkezdődik a felvételi időszak, így nekik is rendeztek pályaorientációs programot.

„A gyerekeink elég céltudatosak, hiszen nekünk öt év áll arra rendelkezésre, hogy felkészüljenek az életre. A karrier elsősorban az, hogy felsőoktatás és a mi nagy örömünkre szakirányú felsőoktatás: Pannon Egyetem, Pannon Egyetem zalaegerszegi kar, Széchényi István Egyetem, itt a MATE, de említhetném a Budapesti Gazdasági Egyetemet, vagy a Corvinus Egyetemet, amely tényleg a mi szakmánkba vágó továbbtanulást biztosít a diákoknak” - mondta televíziónknak Páhi Sándorné Szalai Éva iskolaigazgató. 

A statisztikák szerint a diákok kétharmada a felsőoktatásban folytatja. A visszajelzések azt mutatják, hogy akik elkezdenek dolgozni és megszeretik a munkát, később levelezőn tovább  tanulnak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Időseit ünnepelte Gyenesdiás a hétvégén az általános iskola aulájában.
 
A párt keszthelyi szervezete ezúttal tartós élelmiszercsomagokat gyűjt a nehéz helyzetben lévőknek.
 
Az ünnepi időszakban nem feledkeznek meg a rászorulókról sem.
 
A nevelőszülői hálózattal közösen tartott istentiszteletet Keszthelyen a református gyülekezet.
 
Közösségi faültetést szervezett az Erzsébet ligetben a Keszthelyi Városvédő Egyesület.
 
Szezonzáró versenyt szervezett a Keszthelyi Túravitorlás Club
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus